STER Advertentie
STER Advertentie

Iraanse Farzad Farzin te horen met 'Chikeh Chikeh'

Zondag 5 september 2010 - 00:00 uur

Farzad Farzin is sinds vorige maand op FunX te horen met het nummer 'Chikeh Chikeh'. De Iraanse zanger bracht in 2005 zijn eerste album 'Sharaareh' uit. In de tussentijd was hij ook actief als acteur. Twee jaar later was hij één van de weinige Iraanse artiesten die een concert gaf in Nederland.

Helaas mocht hij voor een tijd niks uitbrengen qua muziek of acteren, omdat zijn nieuwe album (zonder vergunning) was uitgelekt. Daarom duurde het tot 2008 voor hij zijn tweede (legale) album 'Shock' kon uitbrengen. Voor deze cd liet hij dan ook geen middel onbenut om het te hypen.

Vlak voor het Iraanse nieuwjaar in 2010 werd zijn derde album 'Shaans' uitgebracht. Op dit album staat ook een nummer van de soundtrack van de Iraanse film 'Superstar'. Deze film werd zelfs in Amerikaanse bioscopen vertoond.

Chikeh Chikeh

De titel 'Chikeh Chikeh' betekent letterlijk 'drup drup'. Dit kan verwijzen naar regen of tranen. Het gaat over een jongen die een (liefdes)brief verwacht. Hij krijgt wel de verwachte brief, maar de inhoud valt een beetje tegen. De relatie wordt uitgemaakt en hij krijgt alle foto's terug. Het refrein maakt gebruik van 3 woorden die een beetje op elkaar lijken, namelijk 'tikeh', 'chikeh' en 'tikoh'.

Het nummer is deze week gestegen naar plek #6 in de XTips Chart. Bekijk de promoclip van het album:

Populair op FunX.nl

  • Drie neven van Michael Jackson vertellen Fernando hun kant van het verhaal

  • Deze meisjes (9) rappen beter dan Ali en Ronnie tijdens 'Meli Meli'-optreden in 'The Voice Kids'

  • Jury vindt comedian Kojo zo grappig dat hij de gouden buzzer krijgt bij Britain's Got Talent

  • Kassav

  • Influencer hysterisch nadat Instagram-account offline is gehaald

  • 8 oude MTV-shows waarvan je hoopt dat ze (n)ooit terugkomen

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.com_content.article.10830iraanse-farzad-farzin-releast-chikeh-chikeh-iraanse-farzad-farzin-releast-chikeh-chikeh"}