STER Advertentie
STER Advertentie

Volta maakt bijzonder WOII theaterstuk

Zaterdag 3 maart 2012 - 15:00 uur

|

Door:

Burç

Volta, Theater na de DamDe maanden vliegen voorbij en voordat je het weet is het weer 4 en 5 mei. De Amsterdamse theatergroep Volta is momenteel bezig met de voorbereidingen van het speciale theaterstuk 'Toen het oorlog was', waarbij jongeren van nu in gesprek gaan met jongeren van toen. Ouderen vertellen daarbij hun bijzondere en ontroerende verhalen over de Tweede Wereldoorlog.

Theater na de Dam

Inmiddels zijn de eerste theaterlessen voor ‘Toen het oorlog was’ al van start gegaan, maar volgens Marit van theatergroep Volta is aanmelden nog steeds mogelijk via de website. Na de twee minuten stilte op de Dam, worden er op verschillende plekken in Amsterdam theaterstukken uitgevoerd. Volta's ‘Toen het oorlog was’, maakt deel uit van dit 'Theater Na de Dam'-project.

Ontroerend en bijzonder

Maris vertelt dat de eerste gesprekken met de ouderen erg bijzonder waren. "Het is ontroerend, maar je merkt dat het voor sommigen erg moeilijk is om over te praten en voor de ander veel makkelijker. Voor de één is het ook heftiger om te horen dan voor de ander. Het zijn wel hele leerzame verhalen voor nu."

Wil jij dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws? Abonneer je op de FunX Daily Podcast en mis niks!

Populair op FunX.nl

  • Eva's paspoort is ongeldig door studieschuld: "Ik kan het land niet uit"

  • Money maken? Verhuur je kamer tijdens het songfestival

  • Wapengebruik steeds normaler onder jongeren in Amsterdam Zuidoost: hoe komt dat?

  • Man koopt koelkastkluis om chocola te beschermen tegen stelend gezin

  • Tabitha is terug met twee nieuwe tracks: "Dit zijn de feel good songs!"

  • 90's-serie 'Saved by the Bell' komt terug mét originele cast