FunX Amsterdam

Volta maakt bijzonder WOII theaterstuk

  1. Newschevron right
  2. Volta maakt bijzonder WOII theaterstuk
De maanden vliegen voorbij en voordat je het weet is het weer 4 en 5 mei. De Amsterdamse theatergroep Volta is momenteel bezig met de voorbereidingen van het speciale theaterstuk 'Toen het oorlog was', waarbij jongeren van nu in gesprek gaan met jongeren van toen. Ouderen vertellen daarbij hun bijzondere en ontroerende verhalen over de Tweede Wereldoorlog.

Theater na de Dam

Inmiddels zijn de eerste theaterlessen voor ‘Toen het oorlog was’ al van start gegaan, maar volgens Marit van theatergroep Volta is aanmelden nog steeds mogelijk via de website. Na de twee minuten stilte op de Dam, worden er op verschillende plekken in Amsterdam theaterstukken uitgevoerd. Volta's ‘Toen het oorlog was’, maakt deel uit van dit 'Theater Na de Dam'-project.

Ontroerend en bijzonder

Maris vertelt dat de eerste gesprekken met de ouderen erg bijzonder waren. "Het is ontroerend, maar je merkt dat het voor sommigen erg moeilijk is om over te praten en voor de ander veel makkelijker. Voor de één is het ook heftiger om te horen dan voor de ander. Het zijn wel hele leerzame verhalen voor nu."

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F38453156&show_artwork=true"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie