FunX Amsterdam

Monsif zet zich in voor Braziliaanse kids

  1. Newschevron right
  2. Monsif zet zich in voor Braziliaanse kids
"Monsif is een gozer met het hart op de juiste plaats", dat zei Walther Hesselink, teammanager Jeugd bij Unicef, toen ze samen te gast waren bij Sound of the City. De jonge zanger zet zich met het project Copa Copa namelijk in voor het recht dat Braziliaanse kinderen hebben om te sporten. Binnenkort is Brazilië het middelpunt van het WK voetbal en dat wordt groots aangepakt.Helaas kunnen de vele kinderen in de nabij gelegen favela's niet lekker sporten of van het WK genieten.

Monsif werkt graag mee, omdat het om kinderen gaat. "Ik ben zelf ook nog een kind en heb het hier veel beter dan die kinderen die daar leven." Ook jij kan een steentje bijdragen. Via de website van Copa Copa kan je meedoen aan challenges om geld in te zamelen. Eén van de dingen die daaronder valt, is het maken van een creatieve selfie.

Op deze manier wordt niet alleen geld opgehaald, maar ook echt aandacht gevraagd voor de rechten van het kind. Unicef Brazilië zorgt er daarna weer voor dat ze mooie projecten kunnen opstarten in de favela's.



Ster advertentie
Ster advertentie