STER Advertentie
STER Advertentie

Frank van der Linde doet aangifte tegen rapper Ismo

Woensdag 7 mei 2014 - 16:30 uur

|

Door:

Kavita

Een jodenhater die flikkers geen hand geeft en blind gelooft in de Koran. Dat is even kort door de bocht waar rapper Ismo voor lijkt te staan in zijn track Eenmans. Het heeft voor veel ophef gezorgd, net zoals het 'meer/minder verhaal' van Geert Wilders en de tenenkrommende termen die dagelijks van de GeenStijl-website spatten. Journalist Frank van der Linde en columnist Nourdine Tighadouini doen aangifte tegen zowel rapper Ismo als GeenStijl. Zij hebben genoeg van de misbruik van de vrijheid van meningsuiting en willen zoveel mogelijk mensen hierin mee krijgen.

Sound of the City belde met de rapper uit Breda, die voor zijn gevoel niks te vrezen heeft. "Ik heb genoeg dreigementen gekregen, maar ik heb geleerd dat de mensen die dreigen meestal mensen zijn die niks doen."  Ismo kan zich absoluut niet voorstellen dat mensen zich hierdoor beledigd voelen. "Iedereen gebruikt het woordje flikker. Bijna elke rapper hoor je dat zeggen. Nooit is er gezegd dat ze homo's bedoelen. Nu ik het zeg en omdat PowNews het toevallig geplaatst heeft, dan denken ze wel dat ik met flikkers homo's bedoel."  

Samen met Natasja ontleedde hij zijn track om uit te leggen wat hij werkelijk bedoelt. Voor hem zijn flikkers namelijk geen homo's, maar huichelaars. Daarnaast heeft Ismo het in zijn nummer ook niet over alle Joden. "Ik heb het niet over alle Joden, want in mijn clip staat letterlijk ook een Jood naast mij."Bij Hip Hop hoort ophef
Natasja sprak niet alleen de rapper, maar haalde ook Frank van der Linde in de uitzending. Hij vindt het ten eerste heel fout dat Ismo bedreigingen naar zich toe geslingerd krijgt, maar zijn uitleg volstaat niet om geen aangifte te doen. Frank wil niet op deze harde manier met elkaar om blijven gaan. "Vrijheid van meningsuiting is gewoon niet onbeperkt. Je moet ook heel voorzichtig zijn als je gaat praten over inperking daarvan, maar het is niet zo dat het onbeperkt is. Er is gelukkig ook nog een ander stuk uit de grondwet en dat is dat je mensen niet discrimineert en haat zaaien is ook iets dat we niet moeten doen."

Ismo begrijpt de ophef over deze track niet, maar zal in de toekomst wat beter op zijn woorden letten. "Ik bedoel uitkijken met mijn woordkeuze. Niet met wat ik zeg, want de dingen die ik in mijn track Eenmans heb gezegd, sta ik vierkant achter. Hip Hop hoort ophef te veroorzaken toch? Of moeten we allemaal liefdesliedjes gaan maken?"Populair op FunX.nl

  • Grote retailers annuleren nu al PS5 pre-orders

  • Republikeinen willen Netflix vervolgen om film 'Cuties'

  • 'Kim ten einde raad door Kanye's nieuwe tirade'

  • Danny volgt pedo-hunters die met nepprofielen op pedo's jagen

  • Geen Sinterklaasintocht meer op Curaçao

  • Rapper YNW Melly kan de doodstraf krijgen