STER Advertentie
STER Advertentie

"Het is helemaal niet raar om op je 25e nog thuis te wonen"

"Het is helemaal niet raar om op je 25e nog thuis te wonen"

Donderdag 4 juni 2015 - 15:03 uur

|

Door:

Kavita

Wanneer is het tijd om je ouderlijk huis gedag te zeggen? Is het raar om op je 25e nog thuis te wonen. Of juist helemaal niet? "Ik ging hier studeren en ik wilde al heel graag op mezelf. Vanuit Nijmegen was dagelijks reizen geen optie," dat vertelde de nieuwe Amsterdammer Roos Aduagyei aan Natasja.

Roos ging bijna twee jaar geleden, op haar zeventiende uit huis. Ze waarschuwde wel: "Om op jezelf te wonen heb je verantwoordelijkheidsgevoel nodig en je moet het ook niet erg vindenom schoon te maken." Voor de mensen die net uit huis zijn, heeft Roos een aantal goude tips.Via de FunX app kwamen er berichten binnen met genoeg redenen om wel of niet vroeg uit huis te gaan. "Maar soms duwt het lot je het huis uit," vertelde FunX luisteraar Robiene.

Amsterdammers lijken het wel prima te vinden thuis bij hun ouders. De meeste jongeren die reporter Ouassima op straat sprak, waren het eens met de stelling: ‘Thuis wonen op je 25e is helemaal niet raar’. “Ik kan lekker sparen voor mijn toekomst en het is gewoon fijn thuis.”

Ouassima sprak ook met twee meiden bij wie het normaal is om eerst te trouwen voordat je uit huis gaat. “Ik hoop niet dat het gebeurt, maar als ik niet getrouwd ben op mijn 50e, woon ik nog steeds thuis.”

Voor een studente van de Hogeschool van Amsterdam zaten er meer voor- dan nadelen aan op jezelf wonen. Volgens haar zijn 25-jarigen die thuis wonen nog steeds net kleine kinderen.De Utrechtse Iris Wabbijn is 21 jaar en woont sinds haar zeventiende zelfstandig. Achteraf gezien vindt Iris dat ze te vroeg uit huis is gegaan. “Je prioriteiten liggen al snel bij uitgaan en minder bij het financieel zorgen voor jezelf.” Ze geeft toe dat ze op haar zeventiende nog niet goed wist hoe ze met geld om moest gaan. Dat merkte ze vooral bij het aanvragen van een zorgtoeslag.In Rotterdam sprak Dulci met Blogger Sanne van iheartschatteke.nl. Zij wilde op haar zestiende al het huis uit. Maar ze vindt het helemaal niet raar om op je 25e nog thuis te wonen.Reporter Jeansen ging in Rotterdam de straat op met de stelling: 'Op je 25e nog thuis wonen is not done'. De meningen waren verdeeld: de één stond op jonge leeftijd al op zijn eigen benen en vindt 25 echt te oud om thuis te wonen; de ander gaat pas het huis uit als ze het huwelijksbootje instapt.Populair op FunX.nl

  • 'Hier zit toch geen zand'-meisje doet verhaal na 14 jaar: "Ik leef niet onder een brug"

  • Alle vier agenten betrokken bij dodelijke arrestatie George Floyd aangeklaagd

  • Tiener (16) krijgt emotioneel verzoek van man (31): "Verzin een betere aanpak"

  • Tomy Holten overleed een uur na arrestatie: waarom hoorden we hier zo weinig over?

  • Dochter (6) van George Floyd weet niet dat hij is overleden door politiegeweld

  • Surinaamse coronawoordvoerder Danielle Veira gaat weer viral: "Help jezelf"