STER Advertentie
STER Advertentie

Over..liefde en seks op festivals!

Over..liefde en seks op festivals!

Woensdag 15 juli 2015 - 16:22 uur

|

Door:

Kavita

De festivals zijn in volle gang. Er wordt flink gedanst, gezopen, je maakt er nieuwe vrienden, maar er worden misschien ook wel wat partijtjes afgesekst op het festivalterrein. De Universiteit van Amsterdam doet daar onderzoek naar. Ze gaan natuurlijk niet zelf één van de tentjes in. Maar de onderzoekers willen wel graag weten hoe, hoe vaak en waarom het gebeurt. Daphne van Bongardt is één van de nieuwsgierigen. "Er is nog heel weinig onderzoek naar gedaan wereldwijd, dus dat gaan we even uitzoeken."

De bezoekers van Lowlands zijn de eerste gelukkigen die misschien wel onderdeel worden van dit projectje. Het onderzoek bestaat uit twee onderdelen: een dagboekstudie en een Lowlands science tent. "Onze dagboekstudie houdt in dat mensen via een sms-service een paar keer per dag een oproep krijgen tijdens Lowlands om een paar vragen te beantwoorden. Op die manier kunnen we toch een beetje meekijken met hun ervaring op het gebied van liefde en seks tijdens het festival."

In de speciale science tent kan er gespeeddate worden. Maar beïnvloed je hiermee niet juist het onderzoek een klein beetje? 

'UvA wetenschappers doen onderzoek naar tentjes-seks op festivals'

Populair op FunX.nl

  • Sher (26) stuurt grappige piemelportretten terug naar dickpic-stuurders

  • Amerikaanse rapper Pop Smoke (20) doodgeschoten

  • Murda treedt op voor miljoenen kijkers in finale van Turkse The Voice: O Ses Türkiye

  • Boef probeert gratis patatje te fixen bij Lil' Kleine

  • Imanuelle Grives biedt excuses aan bij 'Suriname'-première

  • Serie ‘Au Pairs’ prikt rechtstreeks door ‘American Dream’ van Nederlandse Lily (19)