STER Advertentie
STER Advertentie

Hipsters met baarden versus moslims met baarden

Hipsters met baarden versus moslims met baarden

Vrijdag 18 december 2015 - 12:24 uur

|

Door:

Kavita

Hipsters dragen de baard omdat ze het tof vinden en moslims dragen de baard om religieuze redenen. Zo simpel is het. Toch worden beide groepen dagelijks bekeken door de welbekende bril van..vooroordelen! De Irakees/Koerdische Shirin Mirachor raakte hierdoor gefascineerd. Ze voegde deze totaal verschillende werelden samen in persoonlijke portretten.

"Ik vond het interessant om te kijken wat er gebeurt als je ze van kleding wisselt." Wat Shirin bijzonder vond, is dat moslims met baarden conservatieve en terroristische associaties opwekken. En dat terwijl hipsters met baarden gezien worden als progressief en mannelijk.

Om de portretten te maken, benaderde Shirin inwoners van het stadsdeel Amsterdam Nieuw-West. "Daar wonen veel moslims en hippe twintigers. Ik was benieuwd naar hoe zij naar elkaar kijken en met elkaar omgaan." De initiatiefneemster is ontzettend geraakt door het project. "Er zijn zelfs vriendschappen tussen de duo's ontstaan."

'Het verschil tussen een hipster met baard en een moslim met baard'

Populair op FunX.nl

  • Jay Z betaalt advocaat voor familie waarvan 4-jarig kind onder schot werd gehouden

  • Ibrahim Afellay keert terug bij PSV

  • Emotionele vader vermiste backpacker (18) vraagt WhatsApp om hulp

  • Vrouw bestelt Mariah Carey-taart, maar krijgt Marie Curie

  • Social Talk: deze artiesten genieten van hun welverdiende vakantie

  • 'Moordenaar die studente (21) doodstak werd verkeerd ingeschat door hulpverleners'

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.amsterdam.26198-hipsters-met-baarden-versus-moslims-met-baarden"}