STER Advertentie
STER Advertentie

Hipsters met baarden versus moslims met baarden

Hipsters met baarden versus moslims met baarden

Vrijdag 18 december 2015 - 12:24 uur

|

Door:

Kavita

Hipsters dragen de baard omdat ze het tof vinden en moslims dragen de baard om religieuze redenen. Zo simpel is het. Toch worden beide groepen dagelijks bekeken door de welbekende bril van..vooroordelen! De Irakees/Koerdische Shirin Mirachor raakte hierdoor gefascineerd. Ze voegde deze totaal verschillende werelden samen in persoonlijke portretten.

"Ik vond het interessant om te kijken wat er gebeurt als je ze van kleding wisselt." Wat Shirin bijzonder vond, is dat moslims met baarden conservatieve en terroristische associaties opwekken. En dat terwijl hipsters met baarden gezien worden als progressief en mannelijk.

Om de portretten te maken, benaderde Shirin inwoners van het stadsdeel Amsterdam Nieuw-West. "Daar wonen veel moslims en hippe twintigers. Ik was benieuwd naar hoe zij naar elkaar kijken en met elkaar omgaan." De initiatiefneemster is ontzettend geraakt door het project. "Er zijn zelfs vriendschappen tussen de duo's ontstaan."

'Het verschil tussen een hipster met baard en een moslim met baard'

Populair op FunX.nl

  • Broertje van Ronnie Flex releast track 'No Hook'

  • TLC's Chilli (48) showt keiharde moves op nieuwe track van haar zoon

  • Kim K. deelt schattige foto van Psalm met grote zus North en broer Saint

  • #PrayforAmazonia gaat viral: "Amazonewoud staat al 3 weken in de fik!"

  • O.a. Jairzinho, Bizzey & Sevn doen eigen hits spontaan in het Engels

  • Samuel L. Jackson is 39 jaar getrouwd en deelt mooie Instagram-throwback

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.amsterdam.26198-hipsters-met-baarden-versus-moslims-met-baarden"}