FunX Amsterdam

EuroPride 2016 maakt weer plaats voor roze djellaba's!

  1. Newschevron right
  2. EuroPride 2016 maakt weer plaats voor roze djellaba's!

Roze djellaba's! Die ga je zeker tegenkomen tijdens de EuroPride 2016 (Gay Pride), want de jaarlijkse Canal Parade heeft ook weer een Marokkaanse boot. "Het is te gek. Dat je daar staat en jezelf kunt zijn, is overweldigend." Dat vertelde één van de initiatiefneemsters, Jamila el Haddouchi, aan Rutger in Jouw Stad.

Jamila vindt dat deelnemen aan de EuroPride bijdraagt aan de emancipatie van Marokkaanse LHBT'ers. "Uiteraard zijn er naast de positieve reacties ook negatieve reacties. Toch heb ik na de vorige keren een enorme boost eraan overgehouden." Seksualiteit is nauwelijks bespreekbaar binnen de Marokkaanse gemeenschap en Jamila wil dat graag anders zien.

"We hopen meer mensen te empoweren om ook actief de emancipatie te versnellen binnen de gemeenschap." Daarvoor vindt ze het belangrijk om met elkaar in gesprek te blijven.

Meevaren

Je kan mee op de boot! Hoe je je kan aanmelden wordt op een later tijdstip bekendgemaakt. Wat wel duidelijk is, is dat Jamila het enorm belangrijk vindt dat vooral mensen met Marokkaanse roots zich aanmelden. "Het wordt fantastisch."

Ster advertentie
Ster advertentie