FunX Amsterdam

"Islamitische school in Amsterdam moet gewoon geld krijgen"

  1. Newschevron right
  2. "Islamitische school in Amsterdam moet gewoon geld krijgen"

Een nieuwe islamitische middelbare school in Amsterdam krijgt geen geld van de overheid om met de school te beginnen. Dat maakte de staatssecretaris van Onderwijs, Sander Dekker, maandag bekend. Paul Zoontjes is hoogleraar onderwijsrecht en hij zegt dat de staatssecretaris dit eigenlijk helemaal niet mag beslissen. Die school moet dat geld gewoon krijgen. Genoeg reden voor Rutger om even met hem te bellen.

Geen bevoegdheid

De staatssecretaris wil geen geld steken in de school, omdat een ex-bestuurslid twee jaar geleden zijn sympathie uitsprak voor de Islamitische Staat (IS). Ook vindt hij dat het zittende bestuur te laat en onvoldoende afstand heeft genomen van die uitspraken. Toch heeft hij volgens hoogleraar Paul niet de bevoegdheid om op grond van dat argument geld in te houden.

"De school is nog niet begonnen en we kennen op dit moment geen norm in de wet die vooraf al bevoegdheid geeft om de bekostiging te stoppen." De gemeente Amsterdam wil ook niet echt meewerken. "Volgens de wet moeten zij een gebouw beschikbaar stellen. Toch doen ze dat niet. Zij hebben problemen met de signaturen en het soort bestuur van de school. Maar dat is nog geen arhument om hen huisvesting te onthouden."

Ster advertentie
Ster advertentie