STER Advertentie
STER Advertentie

Rodney is stand-in van Samuel L. Jackson in 'The Hitman's Bodyguard'

Woensdag 16 augustus 2017 - 19:13 uur

|

Door:

Ginette

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De beelden van Samuel L. Jackson die over de Amsterdamse grachten scheurde, zijn de meeste Amsterdammers niet ontgaan. Het zijn scènes uit de nieuwe film The Hitman's Bodyguard. Iemand die, naast Samuel, al die scènes ook heeft mogen doen is niemand minder dan de Amsterdamse oud-kickbokser Rodney Glunder. Hij is namelijk de stand-in van Samuel L. Jackson. Hij kwam langs bij Giorgio in de FunX-studio om zijn bijzondere ervaring te delen. 

''Ik had nog nooit van stand-in gehoord. Maar toen ik werd gevraagd zei ik gelijk ja, ik zag alleen maar die nullen.''

'Oud-kickbokser Rodney Glunder was stand-in voor Samuel L. Jackson'

Spannend

Hoewel Rodney nu een enorm grote blockbuster op zijn CV kan zetten, leek het er toch even anders uit te gaan zien. ''In eerste instantie was ik te breed, dus ik werd afgewezen. Maar een weekje later belden ze dat ik het toch was geworden.''

Vijanden

The Hitman's Bodyguard gaat over twee vijanden, die gedwongen moeten samenwerken. Michael Bryce (Ryan Reynolds) raakt zijn titel als 's werelds beste bodyguard kwijt en moet huurmoordenaar Kincaid (Samuel L. Jackson) aannemen als nieuwe cliënt. Samen worden ze met veel geweld achternagezeten door Londen en Amsterdam, tot ze bij het Gerechtshof in Den Haag aankomen. 

Boks

In de film spelen de beste acteurs mee, zoals Ryan Reynolds, Gary Oldman en Salma Hayek en natuurlijk Samuel L. Jackson. De eerste ontmoeting tussen Rodney en Samuel was gelijk heel tof: ''Ik zei tegen hem: 'Hello, mister Jackson. Met mijn liefste stem. Toen hebben we even gepraat, maar daarna heb ik hem weer met rust gelaten. De volgende dag kwam hij gewoon naar mij toe en gaf hij me een boks.''

Pushen

Rodney werkte voorheen vooral als figurant, maar wil nu toch voor de grotere rollen gaan. Hij is nu al heel blij met de aandacht die hij krijgt: ''Ik heb echt shine gekregen. En dat voor een stand-in.'' Hij speelde al mee in Bon Bini Holland en Vechtershart, maar ziet ook series als Smeris en Van God Los wel zitten. 

''Ik blijf forceren en pushen, ik ga niet wachten naast de telefoon.''

''Het is leuk dat ik nu The Hitmans Bodyguard op mijn cv kan zetten''

The Hitman's Bodyguard is vanaf morgen te zien in de Nederlandse bioscopen. 

Populair op FunX.nl

  • Grote retailers annuleren nu al PS5 pre-orders

  • 'Kim ten einde raad door Kanye's nieuwe tirade'

  • Cardi B begint Instagramaccount voor dochtertje Kulture (2)

  • Cardi B geeft duidelijkheid over scheiding: 'Moe van dat f*cking geruzie'

  • Rutte niet blij met voetbalsupporters: "Gewoon je bek houden"

  • Republikeinen willen Netflix vervolgen om film 'Cuties'