STER Advertentie
STER Advertentie

Amsterdamse studenten naaien zich drie dagen lang suf in 'sweatshop'

Amsterdamse studenten naaien zich drie dagen lang suf in sweatshop
YouTube: Folia

Dinsdag 28 november 2017 - 18:27 uur

|

Door:

Samantha

Heb jij er wel eens op gelet waar je kleding vandaan komt? Vaak staan we niet stil bij de omstandigheden waarin onze nieuwe outfits gemaakt zijn. In veel landen zijn de werkomstandigheden in de kledingfabrieken erg slecht. Om hier aandacht voor te vragen, en zelf te ervaren hoe dat is, werken 115 studenten van de Amsterdamse modeopleiding (Amfi) drie dagen in een sweatshop.

Sweatshop

Een sweatshop is een kledingfabriek waar de kledingmakers onder slechte omstandigheden werken. Ze maken te lange uren en krijgen weinig betaald. Ook hebben ze nauwelijks de mogelijkheid om te eten. Zowel tijdens het werk als daarna. 

niks te eten

Rachel is één van de studenten die daar in die ruimte zit. In principe naaien ze de hele dag door alleen kleding. De studenten hebben heel de tijd hetzelfde klusje, wat het werk enorm eentonig maakt. In Jouw Stad Amsterdam belde Giorgio met de studente over haar ervaringen. "Ik heb net een shift van zes uur gehad en je krijgt niks te eten of drinken. Je mag niet naar de wc."  Als je tussendoor nog iets eet, mag je een stuk langer doorwerken. Keihard bikkelen dus.

een goed doel

Gelukkig doen de studenten het niet voor niets. Drie dagen lang maken ze rugzakken. Uiteindelijk moeten ze op 100 rugzakken uitkomen en worden die gedoneerd aan Because We Carry. Deze stichting zet zich in voor vluchtelingen op het Griekse eiland Lesbos en geeft hen een rugzak met zaklamp.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • Boef en Selma Omari zijn officieel uit elkaar

  • Yannick (21) werkt 7 dagen per week: "Met toewijding kan je veel bereiken"

  • Alicia Keys, Burna Boy en John Legend naar North Sea Jazz

  • Dit zijn alle deelnemers van Boxing Influencers Gold Edition

  • Je kan Mario Kart Tour nu tegen vrienden spelen op je mobiel

  • Boef gaat trouwen met Selma Omari: "We zijn officieel verloofd!"