STER Advertentie
STER Advertentie

Zo kleurrijk zag de Sinterklaasintocht in de Bijlmer eruit

Zo kleurrijk zag de Sinterklaasintocht in de Bijlmer eruit
Raymond van Mil | Sinterklaasintocht Amsterdam Zuidoost

Maandag 3 december 2018 - 12:47 uur

Het is bijna pakjesavond en de Sint heeft inmiddels verschillende intochten gehad door heel Nederland. Veel van die intochten waren met de omstreden Zwarte Pieten. Maar om het kinderfeest voor de gehele multiculturele samenleving leuk te houden, werd de aankomst van Sinterklaas het afgelopen weekend iets anders gevierd in Amsterdam Zuidoost. Buh Bye alle Zwarte Pieten en hoi alle schattige Mini Sintjes!

Sinterklaasfeest 2.0

Anti-Zwarte Piet activisten houden Nederland al jaren een spiegel voor. Eén van de grote misverstanden in deze discussie, is dat de mensen die pro-Zwarte Piet zijn er vanuit gaan dat anti-Zwarte Piet activisten liever geen Sinterklaasfeest willen. Maar dat is niet het geval, want het gaat hen vooral om de afschaffing van het racistische karikatuur Zwarte Piet.

De verandering komt langzaam, maar zeker. Het stadsdeel Zuidoost doet sinds 2016 in ieder geval haar uiterste best om de Sinterklaasviering leuk te maken voor iedereen. Naast een hoop Mini Sintjes, waren er ook verschillende optredens van onder andere Giefa Sparkle en haar danseressen.

Lees ook: Het Zwarte Pieten-weekend was heftig, maar kent ook lichtpuntjes

Meld je aan voor het FunX TopiX panel en geef via je telefoon je mening over allerlei actuele onderwerpen. Jouw stem is belangrijk en die wil FunX laten horen aan de rest van Nederland!

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.amsterdam.39929-zo-kleurrijk-zag-de-sinterklaasintocht-in-amsterdam-zuidoost-eruit"}