STER Advertentie
STER Advertentie

Amsterdamse Rocky is eerste vrouw in straatvoetbalversie FIFA 20

Amsterdamse Rocky is eerste vrouw in straatvoetbalversie FIFA 20
YouTube: AT5

Vrijdag 23 augustus 2019 - 14:59 uur

|

Door:

Milou

In de nieuwe straatvoetbalmodus van FIFA 20 kan je straks voor het eerst tegen een vrouwelijk personage spelen! En dat kan natuurlijk niemand anders zijn dan de Amsterdamse Rocky Hehakaija. De voetbalster heeft heel veel voor het straatvoetbal betekend en zet zich nog steeds actief in voor vrouwelijke (straat)voetballers. In Jouw Stad vertelt ze hoe haar personage in het spel tot stand is gekomen.

Grondlegger

Rocky had zichzelf altijd al voorgenomen dat ze ooit als poppetje in de populaire voetbalgame wilde verschijnen. Vorig jaar werd ze benaderd door Edward van Gils, de godfather van het Nederlandse straatvoetbal. Ze vertelt dat EA Sports hem benaderd had om te vragen welke Nederlanderse grondleggers er in het spel horen. Dat hij vervolgens Rocky's naam doorgaf, is voor de 35-jarige voetbalster een hele eer.

"Het is het allertofste wat er is!"

'Rocky is een eindbaas in een van de grootste voetbalgames ter wereld!'

Eindbaas

Rocky legt uit dat er meer vrouwen in het spel zitten waarmee je kan spelen, bijvoorbeeld Amerikaanse speelsters, maar dat zij de enige dame is die een zogeheten eindbaas is. Je moet het tegen haar opnemen als je in de nieuwe spelmodus 'Volta' probeert met je staatvoetbalteam zo ver mogelijk te komen in de reis naar een groot toernooi.

Lees ook: Bekendmaking FIFA 20 met FIFA Street-modus: FIFA Volta

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

STREET LEGEND

Rocky wordt in FIFA 20 benoemd tot 'Street Legend'. Dat is niet voor niks: ze toerde namelijk in het verleden door Europa en Afrika met het wereldberoemde straatvoetbalteam Street Legends van Edgar Davids. Ze was daar het eerste en enige vrouwelijke lid. Tegenwoordig zet Rocky zich in het buitenland in voor jongeren in minder ontwikkelde gebieden met haar stichting Favela Street.

Wil jij dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws? Abonneer je op de FunX Daily Podcast en mis niks!

Populair op FunX.nl

  • Hartbrekend: Speler scoort en vertelt teamgenoot dat zijn vader net overleden is

  • Rihanna gebruikt Cho, Spanker en Stefflon Don-tune in Savage x Fenty-show

  • Wapengebruik steeds normaler onder jongeren in Amsterdam Zuidoost: hoe komt dat?

  • Nederlandse Hodan (28) in docu Beyoncé: “Ik dacht dat iemand mij voor de gek hield”

  • Eva's paspoort is ongeldig door studieschuld: "Ik kan het land niet uit"

  • Jennifer Lopez steelt Versace-show in haar beroemde groene Grammy-jurk