STER Advertentie
STER Advertentie

Zij zijn de game changers van Amsterdam Nieuw-West en dit is waarom

Zij zijn de game changers van Amsterdam Nieuw-West en dit is waarom

Vrijdag 20 september 2019 - 16:27 uur

|

Door:

Kavita

Twee dagen lang presenteerde Susanne Jouw Stad Amsterdam vanuit Nieuw-West. FunX wilde dit stadsdeel in de spotlights zetten en dat is best goed gelukt! Er kwamen verschillende mensen langs die veel betekenen voor de buurt en het representen voor het leven. Echte game changers.  

Lees ook: FunX zet Amsterdam Nieuw-West in de spotlights

Adnan

Nieuw-West kent vele game changers. Mensen die echt het verschil maken. Adnan is daar een van. Met zijn Stichting Zichtbaar zet hij zich in om jongeren uit de buurt meer naar voren te laten treden door middel van bijvoorbeeld theater, muziek, spoken word en dans. 

'NIEUW-WEST GAME CHANGERS: Adnan brengt met zijn Stichting 'Zichtbaar' theater, muziek en dans naar j'

Imad

Gekke panna's, akka 3000, Imad deed het allemaal. Door een gebroken enkel moest deze voetbalkoning uit Geuzenveld stoppen met voetbal. Tegenwoordig zet hij zet hij zich in voor jongeren uit de buurt met zijn stichting IMD Sport. Hij coacht en begeleidt jongeren die een duwtje in de rug nodig hebben en nodigt rolmodellen uit om hen te inspireren.

"Ik begeleid jongeren tussen de 10 en 23 jaar en gebruik sport als middel. Het gaan om gedemotiveerde jongeren die niet vooruit te branden zijn, omdat het bijvoorbeeld thuis niet zo lekker gaat. Wij proberen ze op de rails te krijgen, zodat ze weer zin in het leven krijgen." 

'Nieuw-West game changers: Imad geeft gedemotiveerde jongeren duwtje in de rug met zijn stichting'

Khalid

Khalid Ouaziz is - samen met zijn vrouw Raja Felgata - de initiatiefnemer van het platform de Kleurrijke Top 100. Een lijst met inspirerende talenten uit verschillende lagen van de samenleving. "We misten een stukje realisme. Al die andere lijsten van belangrijke mensen die er in Nederland waren, waren wit gedomineerd. En als ik om me heen kijk, is dat niet de realiteit. En dat is niet wat je de toekomstige generaties mee wil geven, dus wij dachten, we gaan er verandering in brengen." 

'Nieuw-West game changers: Khalid van de 'Kleurrijke Top 100''

Christie & Damae

Morgen strijden achttien jonge dames uit Amsterdam allemaal voor één ding, de kroon! Dan wordt namelijk de Miss Amsterdam Verkiezing 2019 gehouden in de Amsterdamse Rai. En guess what? Twee van de achttien deelneemsters komen uit Geuzenveld en Osdorp de Aker en schoven aan bij Jouw Stad Amsterdam Nieuw-West

'Nieuw-West game changers: Christie & Damae in de race om Miss Amsterdam te worden'

Populair op FunX.nl

  • Heftige beelden van bruidsshoot tijdens explosie Beiroet

  • Tim Hofman en QuinsDing woedend op Diana Gabriels in nieuwe #BOOS

  • Rutte: Strengere regels voor horeca door opmars virus

  • Gemeentes roepen op: kom níet naar het strand

  • Ruim anderhalve ton opgehaald voor Poolse man die omkwam bij reddingsactie

  • Hoe een K3-song viraal gaat als de drilltrack '3K' van Gofast, Barbersoess en Chiraqxel