FunX Amsterdam

Klimaatactivisten blokkeren brug Amsterdam, meer dan 130 arrestaties

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Klimaatactivisten blokkeren brug Amsterdam, meer dan 130 arrestaties

In Amsterdam zijn ongeveer 130 klimaatactivisten aangehouden die sinds vanmorgen de Blauwbrug in het centrum blokkeren. Zij zijn onderdeel van Extinction Rebellion, een wereldwijde actiegroep die ontstaan is in Groot-Brittannië. Het blokkeren van de brug is niet toegestaan. Toen de politie de actievoerders verzocht weg te gaan, deden ze dit niet en daarom werden ze opgepakt, zo meldt NH Nieuws.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hangmat onder de brug

Er zijn vandaag op meerdere plekken in Amsterdam blokkades. Zo was er ook een melding van activisten die de onderdoorgang van een brug blokkeerden door er met hangmatten onder te hangen. Met de blokkades willen de activisten aandacht vragen voor betere klimaatmaatregelen. "Onze overheid is al dertig jaar op de hoogte van dit probleem en doet niets. Op een gegeven moment is de tijd van vriendelijk vragen en petities ondertekenen voorbij", aldus een woordvoerder.

Week vol demonstraties

Er zijn de hele week op verschillende plekken in de hoofdstad al demonstraties van Extinction Rebellion. Zo werden er maandag ook activisten opgepakt die de weg bij het Rijksmuseum blokkeerden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie