STER Advertentie
STER Advertentie

Ook Amsterdam is voor algeheel vuurwerkverbod

Ook Amsterdam is voor algeheel vuurwerkverbod
ANP

Donderdag 9 januari 2020 - 07:47 uur

|

Door:

Milou

Na Rotterdam lijkt ook Amsterdam voor een algeheel vuurwerkverbod te willen gaan. De meerderheid van de gemeenteraad ziet een verbod op consumentenvuurwerk in de hoofdstad wel zitten. "Een kleine groep mensen verpest het voor de rest", aldus de Amsterdamse VVD.

Landelijk verbod?

Burgemeester Femke Halsema heeft liever dat er een landelijk vuurwerkverbod komt. Volgens haar is het met een lokaal verbod lastig handhaven. "Zolang vuurwerk niet landelijk verboden is, kunnen handhavers en politie alleen optreden tegen het afsteken van vuurwerk. Daar heeft geen enkele gemeente in Nederland de capaciteit voor", vertelt ze in de Volkskrant.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Overlast

Vanmiddag komt de gemeenteraad samen om te praten over de aanpak van vuurwerkoverlast. Afgelopen jaarwisseling was namelijk (opnieuw) sprake van veel incidenten, gewonden en geweld. In Amsterdam waren er meerdere vuurwerkvrije zones en vonden op centrale plekken vuurwerkshows plaats ter compensatie. Desondanks was er sprake van zeker 500.000 euro aan vuurwerkschade.

Rotterdam

Rotterdam besloot als eerste van de grote steden over te gaan tot een vuurwerkverbod. Gisteren werd bekend dat ook de Rotterdamse VVD voor een verbod is, waardoor er voor het eerst een meerderheid is in de gemeenteraad. "Hulpverleners worden bekogeld met vuurwerk en alleen al bij het Oogziekenhuis in Rotterdam kwamen achttien mensen met oogletsel binnen", aldus fractievoorzitter Vincent Karremans op Radio Rijmond.

Lees ook: Rotterdam kondigt algeheel vuurwerkverbod aan

 

Populair op FunX.nl

  • Politie stopt met zoeken naar Glee-actrice Naya Rivera

  • Album 'Allemaal een Droom' van Boef gaat viraal

  • Amerika neemt harde maatregelen tegen China om Oeigoeren

  • 'Grote zorgen bij familie over bipolaire Kanye West'

  • Bedrijf zoekt mensen die tegen betaling willen slapen

  • Boef vertelt bij 'Andy in de Auto' over Selma Omari en zijn nieuwe album