STER Advertentie
STER Advertentie

Atalay (22) werd paar uur voor geboorte zoon doodgereden in Amsterdam

Atalay (22) werd paar uur voor geboorte zoon doodgereden in Amsterdam
Google Streetview

Dinsdag 7 april 2020 - 14:29 uur

|

Door:

Elize

De 22-jarige Atalay kwam vrijdagochtend om het leven na een aanrijding met een vrachtwagen in Amsterdam. Slechts een paar uur later beviel zijn vrouw Rojda van hun zoontje Halil.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vrachtwagen

Atalay vertrok vrijdag rond 7 uur 's ochtends op zijn scooter naar werk. Op de Keizersgracht moest hij stilstaan om te wachten op een vrachtwagen. Die reed toen plotseling achteruit en raakte daarbij Atalay. 

Volgens de politie reed de vrachtwagenchauffeur waarschijnlijk achteruit, omdat de straat verderop werd geblokkeerd door een ander voertuig. De chauffeur was niet onder invloed van alcohol of drugs.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bevalling

Zijn vrouw, die al vijf dagen over tijd was, kreeg kort na het ongeluk van Atalay de weeën. Haar schoonzus bracht haar naar het ziekenhuis gebracht. Daar beviel Rojda diezelfde avond nog. 

Kapot

De familie van het echtpaar is in shock. Aan AT5 vertelt Murat, de broer van Rojda, dat iedereen er helemaal kapot van is: "Iedereen in Turkije zat te wachten wanneer ze een telefoontje zouden krijgen dat het kindje was geboren. Nu moesten we bellen en vertellen dat Atalay dood was."

Chauffeur

Murat vertelt aan AT5 dat de vrachtwagenchauffeur, een 29-jarige man uit Alkmaar, bij een politieverhoor zou hebben verklaard dat hij in zijn spiegels had gekeken, maar niets opvallends zag. "Hij is er natuurlijk ook kapot van, hij gaat 's ochtends ook niet het huis uit met het idee om iemand dood te rijden. En ik heb begrepen dat de vrouw van de vrachtwagenchauffeur ook zwanger is. Hij heeft contact gezocht met Rojda."

Populair op FunX.nl

  • Heftige beelden van bruidsshoot tijdens explosie Beiroet

  • Tim Hofman en QuinsDing woedend op Diana Gabriels in nieuwe #BOOS

  • Rutte: Strengere regels voor horeca door opmars virus

  • Gemeentes roepen op: kom níet naar het strand

  • Ruim anderhalve ton opgehaald voor Poolse man die omkwam bij reddingsactie

  • Hoe een K3-song viraal gaat als de drilltrack '3K' van Gofast, Barbersoess en Chiraqxel