STER Advertentie
STER Advertentie

Joods restaurant in Amsterdam opnieuw vernield

Joods restaurant in Amsterdam opnieuw vernield
ANP

Vrijdag 8 mei 2020 - 13:43 uur

|

Door:

Thijn

Het Amsterdamse restaurant HaCarmel is vrijdagochtend opnieuw vernield. Het is de zoveelste keer dat de Joodse restauranteigenaar het slachtoffer is geworden van vandalisme. 

Vernielingen

De ruiten van het restaurant zijn eerst ingegooid en vervolgens is er een Israëlische vlag ingezet. Dit gebeurde rond 09.00 's ochtends. De politie heeft daarna gauw een verdachte aangehouden, wat er hardhandig aan toe ging waardoor zij zelfs pepperspray moesten gebruiken.

Minister geschrokken

Justitieminister Ferd Grapperhaus is zich doodgeschrokken door de nieuwe aanval op het restaurant. Hij noemt de vernielingen "verschrikkelijk" en "waardeloos". "De politie heeft gelukkig al meteen een verdachte te pakken gekregen."  De maat is vol voor de minister en hij geeft aan dat "we heel erg aan de slag moeten" met "de antisemitische uitingen die er meer zijn van allerlei idioten op sociale media". Ook vertelt Grapperhaus dat hij over het voorval heeft gesproken met de voorzitter van het Centraal Joods Overleg. "Ik had al met hem afgesproken dat we echt weer even met elkaar gaan zitten om over incidenten als deze te praten," vertelt hij aan het ANP.

Eerder doelwit

Het is de zoveelste keer dat HaCarmel is vernield.  Zo zijn de ruiten vaker ingeslagen, werd het restaurant besmeurd met eieren en afgelopen december sloeg een man die een Palestijnse vlag droeg met een knuppel de ramen in. Tot slot werd er begin dit jaar een nepbom voor de deur van het restaurant gevonden. Uiteindelijk bleek dat het pakketje geen echte explosieven bevatte.

Populair op FunX.nl

  • Qucee opnieuw vader geworden

  • Doven zijn niet zielig: "Wij zijn ook gewoon mensen die normaal kunnen functioneren"

  • Nieuw seizoen ‘Een Huis Vol’ showt grote gezinnen in quarantaine

  • Iran in rep en roer door eerwraakmoord op 14-jarig meisje

  • Wie is Karen en waarom is ze zo'n populaire meme geworden?

  • Man (30) doodgeschoten in Rotterdam, twee verdachten aangehouden