STER Advertentie
STER Advertentie

Verdachte vernieling Joods restaurant in Amsterdam blijft langer vast

 Verdachte vernieling Joods restaurant in Amsterdam blijft langer vast
ANP

Maandag 11 mei 2020 - 20:44 uur

|

Door:

Thijn

Vorige week werd het Joodse restaurant HaCarmel voor de zoveelste keer vernield. Vandaag wordt bekend dat de 31-jarige man die is aangehouden op verdenking van vernieling en brandstichting bij het restaurant langer vast blijft zitten.

Geschokt

De verdachte, Saleh A., is maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris die hem voor veertien dagen in bewaring heeft gesteld. Ook oordeelde hij dat door het plegen van deze feiten "de rechtsorde ernstig is geschokt". Volgens de rechter moet er rekening mee worden gehouden dat de verdachte opnieuw iets soortgelijks zal doen, aangezien dit nu al meerdere malen gebeurd is.

Eerder aangehouden

Het is niet de eerste keer dat de man het restaurant heeft vernield. In 2018 werd hij ook al een keer veroordeeld voor het vernielen van meerdere ruiten en diefstal van een vlag uit HaCarmel. De motieven en beweegredenen van de verdachte worden momenteel onderzocht door het Openbaar Ministerie. Hierbij hebben zij de woning van de man doorzocht en is de recherche bezig met het doornemen van camerabeelden.

Dieptriest

De restauranteigenaar verblijft momenteel in Israël en is enorm geschrokken van de vernielingen. Zijn zoon stelt bij AT5 dat ze het 'dieptriest' vinden. "Als ondernemer in coronatijd heb ik het al hartstikke moeilijk en probeer je alles bij elkaar te houden, en dan krijg je als Joodse ondernemer dit ook nog op je bord," vertelt hij droevig. 

Populair op FunX.nl

  • Qucee opnieuw vader geworden

  • Doven zijn niet zielig: "Wij zijn ook gewoon mensen die normaal kunnen functioneren"

  • Nieuw seizoen ‘Een Huis Vol’ showt grote gezinnen in quarantaine

  • Iran in rep en roer door eerwraakmoord op 14-jarig meisje

  • Wie is Karen en waarom is ze zo'n populaire meme geworden?

  • Man (30) doodgeschoten in Rotterdam, twee verdachten aangehouden