STER Advertentie
STER Advertentie

Verdachte vernieling Joods restaurant in Amsterdam blijft langer vast

 Verdachte vernieling Joods restaurant in Amsterdam blijft langer vast
ANP

Maandag 11 mei 2020 - 20:44 uur

|

Door:

Thijn

Vorige week werd het Joodse restaurant HaCarmel voor de zoveelste keer vernield. Vandaag wordt bekend dat de 31-jarige man die is aangehouden op verdenking van vernieling en brandstichting bij het restaurant langer vast blijft zitten.

Geschokt

De verdachte, Saleh A., is maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris die hem voor veertien dagen in bewaring heeft gesteld. Ook oordeelde hij dat door het plegen van deze feiten "de rechtsorde ernstig is geschokt". Volgens de rechter moet er rekening mee worden gehouden dat de verdachte opnieuw iets soortgelijks zal doen, aangezien dit nu al meerdere malen gebeurd is.

Eerder aangehouden

Het is niet de eerste keer dat de man het restaurant heeft vernield. In 2018 werd hij ook al een keer veroordeeld voor het vernielen van meerdere ruiten en diefstal van een vlag uit HaCarmel. De motieven en beweegredenen van de verdachte worden momenteel onderzocht door het Openbaar Ministerie. Hierbij hebben zij de woning van de man doorzocht en is de recherche bezig met het doornemen van camerabeelden.

Dieptriest

De restauranteigenaar verblijft momenteel in Israël en is enorm geschrokken van de vernielingen. Zijn zoon stelt bij AT5 dat ze het 'dieptriest' vinden. "Als ondernemer in coronatijd heb ik het al hartstikke moeilijk en probeer je alles bij elkaar te houden, en dan krijg je als Joodse ondernemer dit ook nog op je bord," vertelt hij droevig. 

Populair op FunX.nl

  • Danny volgt pedo-hunters die met nepprofielen op pedo's jagen

  • Grapperhaus krijgt alsnog boete en aantekening op strafblad

  • Rutte: “Het virus is met een comeback bezig”

  • Cardi B en Offset gaan scheiden

  • Tim Hofman confronteert TikTok-manager ‘die 300K achterhield’

  • Ibrahim (18) kwam als bootvluchteling naar Nederland en shinet nu op Vogue-cover