Artist of the Month

Na alles wat Eciparis meemaakte, bleek muziek haar medicijn

foto: Eciparisfoto: Eciparis
  1. Newschevron right
  2. Na alles wat Eciparis meemaakte, bleek muziek haar medicijn

Muziek is voor Eciparis een redding geweest. Een medicijn zelfs. "Als ik geen muziek had, weet ik niet waar ik nu was geweest." Ondanks het gebrek aan support uit haar omgeving zette ze dan ook door om te doen wat ze het liefste doet: liedjes schrijven en zingen. Ze verwerkt alle moeilijke momenten uit haar jeugd nu in haar tracks. Op die manier hoopt de zangeres andere jongeren te inspireren. Bij FunX kun je nu kennis maken met dit jonge talent en haar sound. Eciparis is namelijk Artist of the Month en haar track Serre Moi met Gimma Gimmz hoor je de hele maand voorbijkomen.

Naam: Eciparis
Leeftijd: 20
Woonplaats: Den Haag
Hoelang maak je al muziek? Al sinds kleins af aan.
Wat is de boodschap die je met je muziek wilt overbrengen? Dat je altijd in jezelf moet geloven.
Naar wie luister je zelf veel?
Ik luister best veel Turkse muziek, maar ook r&b en rap. Dat laatste geeft me veel power.
Met wie zou je ooit nog willen samenwerken? Het is mijn droom om ooit een track met Murda te maken, of met Hef. Een samenwerking met Anouk lijkt me ook tof. Internationaal zou ik voor Justin Bieber gaan.
Waar wil je ooit nog optreden? In de Ziggo Dome. Daar hebben zoveel grote namen gestaan.
Waar ben je tot nu toe het meeste trots op? Op mezelf, dat ik door heb gezet. Ik was vroeger echt lui en deed niks, maar nu heb ik het toch zover kunnen schoppen.
Waar sta je over vijf jaar? Sowieso in een mooi huis. Ik denk nog niet echt aan een partner of kinderen, want ik heb nog veel aan mezelf te doen. Maar op muzikaal gebied ben ik dan bekend en ga ik op tour. Ik wil dan veel albums uitgebracht hebben en echt die artiestenlifestyle leven.

Quote

Als je op een gegeven moment merkt dat er in je wordt geloofd, ga je ook in jezelf geloven. Dat had ik nooit in m'n familie.

Muziek als medicijn

Eci voelde zich als klein meisje al verbonden met muziek. "Ik kon instrumenten spelen op gevoel. Ik heb geen zangles of muziekschool gedaan, maar heb zelf leren zingen." Muziek bleek uiteindelijk haar redding, of zoals ze het zelf noemt: haar medicijn. Dat kon ze goed gebruiken, want ze kreeg te maken met persoonlijke tegenslagen en ook thuis ging het niet goed. "Mijn ouders scheidden toen ik acht was. Ik heb altijd het gevoel gehad dat ik niet door ze werd gehoord en dat er niet in me werd geloofd. Uiteindelijk ben ik uit huis geplaatst. Het vertrouwen was helemaal weg."

In jezelf geloven

Nu woont Eci in een woongroep, waar ze samen met andere meiden traint om zelfstandig te zijn. Het belangrijkste: ze heeft nu mensen om haar heen die wél in haar geloven. Zo ook Asoe Brownz, met wie ze goeden vrienden is geworden. Hij introduceerde haar bij Finesse Musiq, waar ze inmiddels is getekend. "We zijn echt een familie en dat is alles wat ik nodig hebt. Alles is bespreekbaar, terwijl er vroeger nooit iets met mij werd besproken. Als je op een gegeven moment merkt dat er in je wordt geloofd, ga je ook in jezelf geloven. Dat had ik nooit in m'n familie."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nederlands en Turks

Haar emoties stopt Eci in haar liedjes. "Ik schrijf als ik me slecht voel. Het is mijn uitlaatklep en het is makkelijker om jezelf op die manier te laten zien." Er liggen dan ook heel wat tracks klaar, ready om uitgebracht te worden. Nederlandstalige, maar ook Turkse. "Ik wil zoveel mogelijk van mezelf laten zien, zodat mensen meerdere kanten van me leren kennen."

Met haar muziek en haar verhaal hoopt Eci andere jongeren in soortgelijke situaties te motiveren om ook hun passie te vinden. "Ik wil graag een voorbeeld zijn en mensen helpen. Ik heb veel meegemaakt en wil anderen helpen zoeken naar hun passie, want iedereen heeft er een."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Artist of the Month

Elke maand staan er in de lokale Jouw Stad-shows op FunX opkomende talenten in de spotlights. Je checkt de muziek van alle Artists of the Month in de Support Your Locals-playlist op Spotify. Wil jij als Artist of the Month jouw stad representen? Drop dan hier je gegevens.

Ster advertentie
Ster advertentie