FunX Den Haag

"Den Haag neemt jeugd-prostitutie niet serieus"

  1. Newschevron right
  2. "Den Haag neemt jeugd-prostitutie niet serieus"
Fractievoorzitter Richard de Mos wil dat de gemeente Den Haag een onderzoek instelt naar (gedwongen) kinderprostitutie in Den Haag. Dit vertelde hij in Sound of the City naar aanleiding van het schokkende rapport van de Rotterdamse Jongerenraad dat vorig week is verschenen. Daarin werd vermeld dat een grote groep Rotterdamse jongeren in de leeftijd 13 tot en met 25 jaar gedwongen wordt om seks te hebben. Ze worden naakt gefotografeerd of gefilmd en worden vervolgens gechanteerd om met klanten naar bed te gaan. Als ze dit niet doen, wordt hun foto op social media verspreid.

Volgens de Mos heeft gemeente Den Haag toegegeven dat ze loverboys niet registreren en daar maakt hij zich zorgen over: "Hoe krijg je dan ooit inzicht in hoe groot dat probleem in je stad is?" Een reden weten ze daar niet voor te geven. De gemeente zegt echter wel voldoende te doen door middel van voorlichting op scholen en een meldpunt voor jeugdprostitutie. Dit is volgens de fractievoorzitter toch niet voldoende. Dit meldpunt is bij veel slachtoffers onbekend.

"Ik vind dat je een onderzoek moet doen van; hoe kom je nou achter de voordeur bij die jongens die die meisjes dwingen tot gedwongen prostitutie. Als je hoort dat de leeftijd 13 plus is, dat zijn nog kinderen en die horen niet in de prostitutie te gaan zitten," aldus de Mos tijdens Sound of the City. De hardere tak van loverboys moet volgens de fractievoorzitter van Groep de Mos worden aangepakt. Om dit probleem onder de aandacht te brengen heeft hij vandaag weer schriftelijke vragen ingediend. Dit heeft de Mos in december namelijk ook al gedaan. Hij hoopt dat het dit keer wel op de agenda wordt gezet.

{source}
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F83361540"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie