FunX Den Haag

Den Haag geeft voortijdig schoolverlaters een kans

  1. Newschevron right
  2. Den Haag geeft voortijdig schoolverlaters een kans
Het kabinet doet er alles aan om het aantal schoolverlaters te doen dalen, bestrijden en voorkomen. Iedereen in Nederland is namelijk verplicht om tot hun 18de een startkwalificatie te halen. Dat betekent dus een diploma voor havo, vwo, mbo 2 of hoger. De Haagse Emily en Yannick waren voortijdig schoolverlaters en schoven bij FunX aan om hun verhaal te doen.Dankzij de afdeling Voortijdig Schoolverlaten (VSV) van de Gemeente Den Haag kunnen zij weer verder met hun schoolcarrière.

Emily - Atletico Madrid
De 18-jarige Emily zou naar Spanje gaan om bij Atletico Madrid te starten, maar haar moeder werd toen ernstig ziek (aandoening aan de hersenen). Daarom besloot ze niet naar Spanje te gaan. Haar moeder vond het vreselijk dat ze naar Spanje zou vertrekken, maar toen ze hoorde dat ze in Nederland zou blijven vond ze het ook vreselijk, omdat ze dacht dat ze de droom van haar dochter kapot had gemaakt. Via VSV heeft Emily bij het project D'roem meegedraaid en bij Sport City haar niveau 1 diploma behaald. Emily is vorig jaar gestart met de MBO opleiding Internationale communicatie niveau 4 (ID College) en zit inmiddels in het tweede jaar.

Yannick
Yannick (21) zat op het voortgezet speciaal onderwijs (VSO) en deed daarna verschillende MBO opleidingen. Helaas viel hij daar steeds uit, omdat hij het te moeilijk vond of omdat het niet aansloot bij zijn interesses. Uiteindelijk ontving hij een Wajong uitkering, maar daar is hij niet tevreden mee. Yannick vertelde bij FunX o.a. dat al zijn vrienden op de universiteit zitten en dat hij buiten de boot valt. Via VSV ronde hij vorig schooljaar een MBO 1 opleiding horeca af (Restaurant H'eerlijk van Vóór Welzijn). Nu is hij net gestart met de MBO opleiding niveau 3 opleiding Leisure & Hospitality (ROC Leiden).


Ster advertentie
Ster advertentie