FunX Den Haag

Haagse programmering FunX behouden

  1. Newschevron right
  2. Haagse programmering FunX behouden
De Haagse D66 fractievoorzitter Rachid Guernaoui heeft donderdag 7 november het amendement "FunX" ingediend om de programmering op FunX Den Haag de komende twee jaar te behouden.Hij kreeg daarvoor steun van de coalitiepartijen D66, VVD, PVDA en CDA. Ook oppositiepartijen SP, GroenLinks, Islam Democraten, Partij van de Eenheid, Haagse Stadspartij, Partij voor de Dieren, Groep De Mos, Groep Okcuoglu en Politieke Partij Scheveningen stemden in met het amendement.

Fractievoorzitter D66
Rachid Guernaoui schoof vrijdag gezellig aan bij FunX City Den Haag en legde precies uit wat dit betekent voor de gemeente Den Haag en natuurlijk voor jouw favoriete radiostation FunX. De fractievoorzitter van D66 nam ook de tijd om uit te leggen wat een raad, een fractie en woorden als een amendement precies betekenen.



Toegevoegde waarde
Het amendement "FunX" dat aangenomen is, betekent dat FunX een tweejarige subsidie krijgt. In 2014 verdubbelt de raad het bedrag van wethouder Baldewsingh tot 100.000 euro. In 2015 ontvangt FunX Den Haag dat bedrag om de Haagse uitzendingen van FunX te behouden. D66 raadslid Martijn Bordewijk: “FunX is een dynamische radiozender die grote groepen jongeren in de stad aanspreekt en die van toegevoegde waarde is voor het lokale medialandschap." Volgens hem heeft de Haagse editie van FunX geld voor de lange termijn nodig, in plaats van steeds jaarlijkse beslissingen af te wachten.

Rust op de werkvloer
FunX bestuursvoorzitter zegt dat FunX erg blij is met de erkenning en het resultaat: "Met deze extra subsidie ontstaat er rust op de werkvloer en kunnen we ons volledig inzetten om een goed Haags programma neer te blijven zetten in de Hofstad. We hopen dat het goede voorbeeld van Den Haag in andere steden gevolgd wordt."
Ster advertentie
Ster advertentie