FunX Den Haag

"Op mijn 14e moest ik naar de voedselbank"

  1. Newschevron right
  2. "Op mijn 14e moest ik naar de voedselbank"
Dinsdag publiceerde het Centraal Bureau voor de Statistiek cijfers waaruit blijkt dat de armoede in Nederland nog altijd flink toeneemt. Hieruit kwam naar voren dat de Haagse Schilderswijk de allerarmste wijk van Nederland is. Dina is 26 jaar oud, geboren en opgegroeid in de Schilderswijk en ze weet als geen ander hoe het is om op te groeien in armoede. Ze deed bij FunX haar verhaal.

Voedselbank
Dina komt uit een gezin dat veel tegenslagen heeft gekend. Omdat haar moeder ernstig ziek was en verzorging nodig had kon haar stiefvader niet altijd werken. Het gezin kon daarom vaak niet rondkomen en kreeg regelmatig steun van de voedselbank.

Met moeite rondkomen
Toen ze 17 was overleed de moeder van Dina waarna haar stiefvader haar uit huis zette. Ze kwam bij haar vader terecht bij wie ze nu samen met haar broertje (23) en zusje (20) die net bevallen is nog steeds woont. Haar vader is arbeidsongeschikt verklaard en zelf is ze werkloos. Als gezin kunnen ze maar met moeite rondkomen. Dina wil heel graag een opleiding volgen maar is onlangs opnieuw afgewezen.

Hoe is het om in armoede te leven? Om geen kansen te krijgen? Wat moet de Haagse politiek doen om de situatie te verbeteren? Dina praat erover met Aashna.

Ster advertentie
Ster advertentie