FunX Den Haag

Een Arubaan in de sneeuw: Curt Fortin

  1. Newschevron right
  2. Een Arubaan in de sneeuw: Curt Fortin
"Mijn lichaam is er niet op gebouwd," vertelde zanger, presentator en acteur Curt Fortin over zijn deelname aan Expeditie Poolcirkel. Hij was te gast in Sound of the City Den Haag en sprak over het feit dat hij voor het eerst buiten heeft gekakt, niet kon douchen en zelfs een keer gehuild heeft buiten beeld.

Dit kind van de zon, dat inmiddels al ontdooid is, moet zijn mond nog even houden over de finale van Expeditie Poolcirkel. Op 29 mei wordt bekend wie gewonnen heeft. "Als ik verklap wie er gaat winnen, dan krijg ik een boete van 50.000 euro. Als iemand mij 60.000 euro geeft, dan vertel ik het," zei hij grappend. Maar als het aan Curt ligt, is hij sowieso een winnaar na gekakt te hebben in de natuur.

Een nieuwe superheld
Alsof Curt het niet al druk genoeg heeft, is hij nu bezig met het schrijven van een boek. Voor het verhaal heeft hij een nieuwe actieheld in het leven geroepen. Vier jaar geleden kwam hij samen met een vriend op het idee om dit te doen. Curt schrijft en zijn "maat" Nick van leent tekent.

Het verhaal gaat over Yakanuko. "Dat is de alteregonaam van Jake. Jake is elf jaar en woont samen met zijn moeder en kleine zusje Shelly. Drie jaar geleden heeft hij z'n vader verloren. Vanaf dat moment heeft hij een belofte gemaakt dat hij altijd voor zijn familie zal vechten en beschermen, zodat het nooit meer gebeurt. Dat is waar het verhaal begint met alle gevolgen van dien." Het boek komt uit in oktober.



Ster advertentie
Ster advertentie