FunX Den Haag

"Dalai Lama bijzonder om mee te maken"

  1. Newschevron right
  2. "Dalai Lama bijzonder om mee te maken"
De Dalai Lama is in Nederland voor een bezoek van drie dagen. De 78-jarige Tibetaanse geestelijke leider heeft veel volgelingen over de hele wereld en bracht afgelopen zaterdag een bezoek aan Den Haag. Hij had een ontmoeting met de vaste Kamercommissie Buitenlandse Zaken. Aashna belde hierover met Lydia Stilma van de Stichting Bezoek Dalai Lama Nederland.

"Dit jaar waren er achttien verzoeken uit Europa om de Dalai Lama naar één van die landen te halen. Hij heeft daarbij toch ook de voorkeur gegeven om naar Nederland te komen."



De Tibetaanse grootheid kreeg zondag heel Ahoy vol met zijn boeddhistische les en lezing. Maar FunX-reporter Loubna vroeg zich af hoeveel de Haagse jongeren eigenlijk van deze man weten.



Afgelopen vrijdag organiseerde een andere Dalai Lama-volgeling, Bjorn Dirkse, de talkshow Mens in de Stad. Hij is van het Tibetaans Boeddhistisch Centrum Rotterdam en vond de komst van zijn guru de perfecte aanleiding om deze talkshow op te zetten. Hiermee wil hij een brug slaan tussen het boeddhisme en de grote samenleving. "Het zou goed zijn om in gesprek te gaan met mensen die hier in de stad werken. De mensen achter de samenleving," zei Bjorn in FunX City Rotterdam.



Ster advertentie
Ster advertentie