STER Advertentie
STER Advertentie

Vluchtkerk confronterend voor bewoners Vogelwijk

Vluchtkerk confronterend voor bewoners Vogelwijk

Woensdag 2 juli 2014 - 16:30 uur

De Haagse Vogelwijk: waar de rijken 's avonds hun rode wijn inschenken en de armen warmte zoeken bij elkaar. Een schril contrast, maar toch is het zo. Midden in de wijk staat de vluchtkerk, waar uitgeprocedeerde Irakese en Afghaanse asielzoekers hun Nederlandse dagen slijten. In een buurt met zoveel welvarende mensen om hen heen zou je denken dat ze welkom zijn in de Vogelwijk, maar daar is geen sprake van.De wijkvereniging schreef een brief naar burgemeester Van Aartsen met het verzoek de asielzoekers per 1 oktober naar een andere locatie te verplaatsen. Rob Boogert, die goed contact heeft met de groep, vertelde in Sound of the City dat ze helemaal niet naar een andere plek willen.
FunX-verslaggever Vinny bezocht de Vogelwijk om de buurtbewoners aan de tand te voelen en kwam achter de ware reden van hun eis om de asielzoekers uit de wijk te plaatsen. Buurtbewoner Monique beseftdoor de asielzoekers hoe goed ze het heeft. Maar dat heeft haar tot nu toe niet gemotiveerd om een pannetje soep langs te brengen bij de minder bedeelden...Meld je aan voor het FunX TopiX panel en geef via je telefoon je mening over allerlei actuele onderwerpen. Jouw stem is belangrijk en die wil FunX laten horen aan de rest van Nederland!

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.den-haag.21698-asielzoekers-vluchtkerk-confronterend-voor-bewoners-vogelwijk"}