STER Advertentie
STER Advertentie

Je huid bleken, waarom doen we het?

Vrijdag 25 juli 2014 - 15:44 uur

|

Door:

Burç

Even een zonnebankje pakken of gelijk onder de zon. Bruinen is de trend die al jaren niet weg te slaan is in Nederland, maar bij niet-westerse mensen zoals Afrikanen, Arabieren, Chinezen en Indiase mensen, heerst juist de trend om blank te zijn. Velen doen dat met huidbleekmiddelen, maar wat weten we van die producten?

Sommige huidbleekmiddelen zijn schadelijk voor de gezondheid en daarom sinds 2001 verboden. Onlangs vond in Den Haag een grootscheepse controle plaats van de politie en de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) op die verboden middeltjes. De resultaten waren schokkend zoals Aashna ook te horen krijgt van Benno Bruggink van de NWA.Reporter Vinny ging de straat op van Den Haag om te vragen hoe er over huidbleekmiddelen wordt gedacht.Waarom bleken mensen hun huid? Het is toch heel slecht? Aashna vraagt het socioloog Aspha Bijnaar van Nationaal Instituut Nederlands Slavernijverleden en Erfenis (NiNsee)

Populair op FunX.nl

  • Broertje van Ronnie Flex releast track 'No Hook'

  • TLC's Chilli (48) showt keiharde moves op nieuwe track van haar zoon

  • Kim K. deelt schattige foto van Psalm met grote zus North en broer Saint

  • #PrayforAmazonia gaat viral: "Amazonewoud staat al 3 weken in de fik!"

  • O.a. Jairzinho, Bizzey & Sevn doen eigen hits spontaan in het Engels

  • Samuel L. Jackson is 39 jaar getrouwd en deelt mooie Instagram-throwback

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.den-haag.21904-bruinen-of-je-huid-bleken-waarom-doen-we-het"}