STER Advertentie
STER Advertentie

Mitch (42) overleden bij arrestatie in Den Haag

Mitch (42) overleden bij arrestatie in Den Haag

Maandag 29 juni 2015 - 12:13 uur

|

Door:

Bianca

Mitch Henriquez overleed afgelopen weekend in een politiebusje, nadat hij tijdens festival Night at the Park in Den Haag werd aangehouden. Op Facebook schrijven meerdere mensen dat de politie de 42-jarige Arubaan met buitensporig geweld heeft gearresteerd.

Het is niet precies duidelijk wanneer Mitch Henriquez onwel werd. Eerder nog stelde het Openbaar Ministerie dat het gebeurde in het politiebusje maar die verklaring trekt het OM nu in. Sommige ooggetuigen en filmpjes die verschenen zijn op YouTube laten zien dat de man al onwel en buiten bewustzijn was voordat hij het busje in werd gesleurd.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

 

esther

 

De zus van Mitch Henriquez, Lila, zegt in een interview dat haar broer er slecht aan toe was:  "Zijn hoofd was helemaal opgezwollen, de meeste klappen heeft hij op zijn hoofd gehad. Hoe kan het dat iemand in de boeien geslagen wordt, in de auto wordt gegooid en vervolgens bont en blauw en zonder te ademen aankomt?" vraagt zij zich af.

Mitch Henriquez

 

Sommige kranten melden dat Mitch geroepen zou hebben dat hij een pistool heeft, waarop de politie hem arresteerde terwijl ooggetuigen op Facebook schrijven dat ze niets over een pistool hebben horen roepen.

dode arubaan discussie

 

Aruba eist uitvoerig onderzoek
Inmiddels heeft Aruba in een brief aan de Minister President laten weten dat zij een uitvoerig onderzoek eisen naar de oorzaak van de fatale arrestatie.

Aruba eist onderzoek

 

Facebookpagina

Op social media hebben al heel veel mensen zich boos uitgelaten over deze tragische gebeurtenis omdat dit niet de eerste keer is dat de politie van Den Haag buiten proportioneel gewelddadig is geweest. Ondertussen is er ook een Facebookpagina aangemaakt om meer aandacht te vragen.

 

Wil jij dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws? Abonneer je op de FunX Daily Podcast en mis niks!

Populair op FunX.nl

  • Eva's paspoort is ongeldig door studieschuld: "Ik kan het land niet uit"

  • Money maken? Verhuur je kamer tijdens het songfestival

  • Wapengebruik steeds normaler onder jongeren in Amsterdam Zuidoost: hoe komt dat?

  • Man koopt koelkastkluis om chocola te beschermen tegen stelend gezin

  • Tabitha is terug met twee nieuwe tracks: "Dit zijn de feel good songs!"

  • 90's-serie 'Saved by the Bell' komt terug mét originele cast