STER Advertentie
STER Advertentie

Welk effect heeft wietolie? FunX-dj Sander test het uit!

Welk effect heeft wietolie? FunX-dj Sander test het uit!

Vrijdag 20 januari 2017 - 17:52 uur

|

Door:

Ginette

De Haagse Tess gebruikt dagelijks wietolie tegen haar ADHD. Ze voelt zich daardoor veel rustiger. Sander was benieuwd welk effect de wietolie op hem zou hebben en test het uit. 

geen eetlust

Tess hoorde twee jaar geleden dat ze ADHD had. Ze kreeg medicijnen voorgeschreven, maar had veel last van nare bijwerkingen. Daarom besloot ze op zoek te gaan naar een natuurlijk alternatief. Uiteindelijk kwam ze uit bij wat ze zelf 'wietolie' noemt. 

''Door de medicijnen had ik geen eetlust meer en ik at maar één boterham per dag. Ik trilde daardoor constant.''

'Sander test wietolie'

rust

Voor de olie wordt uiteraard wiet gebruikt, maar toch betekent dat niet dat ze constant stoned is. Het werkt ook niet onmiddellijk: het duurt ongeveer een uur voordat het werkt en na de inname voelt ze zich geleidelijk aan rustiger worden. 

''Ik werd gek van al die gedachtes die ik had. Met die druppels voel ik me relaxed en kan ik me beter concentreren.''

Effect

Sander is benieuwd wat de olie precies doet en krijgt twee druppeltjes van Tess. Het kan even duren voordat het effect heeft, dus tijdens de uitzending voelde Sander nog niks. Na de uitzending voelt Sander wel iets in zijn hoofd, maar wat precies? 

HALLUCINEREN

Twee druppel is volgens Tess meer dan genoeg om het voor haar gewenste effect te krijgen. Teveel kan namelijk wel voor hallucinaties zorgen. En Tess spreekt uit ervaring!

''Ik heb wel eens tien druppels genomen. Toen heb ik wel tegen mezelf lopen praten in m'n bed, dat ging wel echt te ver.''

verzachtend

De 'wietolie' die Tess gebruikt wordt gemaakt uit thuiskweek. Er bestaat echter ook een legale medicinale olie waarvan de effecten vergelijkbaar zijn. Daarbij wordt gesproken over 'cannabisolie'. Deze olie verzacht pijn en misselijkheid. Sander belde met apotheker Paul Lebbink van Transvaal Apotheek. Hij is één van de weinige apothekers die de olie nog zelf bereidt. 

''We gebruiken cannabis die is goedgekeurd vanuit de overheid. Het is zuiver en bevat geen toxische stoffen. Die cannabis wordt gebruikt voor medicinale doeleinden. Het kan bijvoorbeeld werken bij MS en pijn en misselijkheid bij chemotherapieën.''

'Haagse apotheek maakt cannabisolie'

Wil jij dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws? Abonneer je op de FunX Daily Podcast en mis niks!

Populair op FunX.nl

  • Fabrizio van Temptation vertelt eindelijk over vreemdgaan met verleidster Julia

  • Kanye's nieuwe Yeezy's zijn gelekt en heel Twitter noemt ze Crocs

  • 6 Nederlandse urban tracks die je vroeger keihard meeblèrde

  • 'Rokend kind' gaat viraal: blijkt 36-jarige man

  • Vrouw die Neymar beschuldigde van seksueel misbruik wordt aangeklaagd

  • Studenten geven tas vol kleren en sneakers aan gepeste klasgenoot