STER Advertentie
STER Advertentie

Den Haag krijgt een virtual reality escape room!

Den Haag krijgt een virtual reality escape room!
Amaze Escape Events

Maandag 9 juli 2018 - 17:42 uur

Ontsnappen uit een escape room door puzzels op te lossen kan bijna overal, maar in Den Haag tillen ze de ervaring naar een virtueel level. Dit najaar gaat namelijk de eerste virtual reality escape room open in de stad achter de duinen. Youssef sprak met Tim van Amaze Escape Events en vroeg hem precies hoe hun VR-escape room eruit komt te zien.

VR-bril + headset

In de virtual reality escape room van Amaze Escape Events duik je volgens Tim samen met je vrienden in een donkere ruimte. Natuurlijk draag je een VR-bril, maar je krijgt ook een headset op zodat je elkaar makkelijk kan verstaan. Je voert samen opdrachten uit in een virtuele ruimte door dingen op te tillen, te duwen en te trekken. Natuurlijk kan je tegen een muur aanlopen, maar no worries, daar is ook aan gedacht.

Toekomst

Volgens Tim speelt het VR-verhaal dat Huxley gaat heten zich af in de toekomst: "Het is het jaar 3007. De wereld is bijna vergaan en robots hebben de boel overgenomen. Jullie zijn nog de enigen die de wereld kunnen redden." Hoe het precies in zijn werk gaat, wordt dit najaar pas duidelijk. Dan opent de escape room namelijk zijn deuren.

'Eerste virtual reality escape room van Nederland opent in Den Haag!'

Meld je aan voor het FunX TopiX panel en geef via je telefoon je mening over allerlei actuele onderwerpen. Jouw stem is belangrijk en die wil FunX laten horen aan de rest van Nederland!

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.den-haag.38148-den-haag-krijgt-virtual-reality-escape-room"}