STER Advertentie
STER Advertentie

Geen boete, maar wel politieauto's schoonmaken na joyride

Dinsdag 27 november 2018 - 13:00 uur

|

Door:

Burç

Om dit Facebookbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De scooter van zijn vader eventjes stiekem meenemen? Dat doet een zestienjarige jongen uit Den Haag waarschijnlijk nooit meer. Hij werd onlangs door een agent betrapt in de Herman Costerstraat, terwijl de tiener stiekem zonder rijbewijs rondreed. Dat leverde hem gelukkig geen boete op, maar wel een andere straf: de politieauto's wassen van bureau Hoefkade! "Zijn vader was not amused en die ging helemaal akkoord met deze taakstraf," schrijft de politie op Facebook.

Nooit bekeuring gehad

Het ging volgens teamchef Jeroen van Marle om een jongen die nog nooit een bekeuring had gehad. "Hij bekende direct dat hij fout zat en toonde berouw", vertelt de teamchef van bureau Hoefkade aan het Algemeen Dagblad. De agent heeft hem een ander lesje geleerd dan normaal, maar mocht hij nogmaals in de fout gaan, dan krijgt hij gewoon een boete.

Serieus nemen

De Haagse PVV-fractie vindt het niet kunnen dat de jongen geen boete kreeg, maar moest poetsen. Die schoonmaakstraf staat volgens hun niet in verhouding tot de overtreding. "Juist in de Schilderswijk is men gebaat bij law and order", zegt PVV-raadslid Sebastian Kruis. Een schoonmaakbeurt voor politieauto's in plaats van een boete zou er volgens de PVV voor zorgen dat agenten niet meer serieus worden genomen.

Lesje geleerd

Teamchef Jeroen van Marle zegt dat agenten in zijn team juist kijken welke acties wel het effect hebben dat ze willen: "Daarom besloot de agent om hem het voordeel van de twijfel te geven. We gaan ervan uit dat de jongen hiermee zijn lesje geleerd heeft." En laten we eerlijk zijn: de politie heeft nu weer shiny auto's!

Welke straf is gepast?

Populair op FunX.nl

  • Büşra start stichting in naam van overleden verloofde, broertjes en neefje

  • Famke Louise en Ronnie Flex vertellen ongemakkelijk over hun relatie

  • Mohamed Ihatteren: "Ik blijf nu liever hier, ondanks interesse van buitenlandse clubs"

  • Rapper Sjors valt Tim Hofman aan in nieuwe #BOOS-aflevering

  • Nabestaande van overleden bruidegom bij ongeluk A12 deelt emotioneel bericht

  • El Professor deelt belangrijke boodschap over 'La Casa de Papel' seizoen 3

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.den-haag.39851-geen-boete-maar-wel-politieauto-s-schoonmaken-na-joyride"}