STER Advertentie
STER Advertentie

Najaarskermis verdwijnt van Malieveld in Den Haag

Najaarskermis verdwijnt van Malieveld in Den Haag
Pixabay

Donderdag 25 april 2019 - 13:22 uur

|

Door:

Burç

De najaarskermis op het Haagse Malieveld gaat na 50 jaar verdwijnen! De kermishouders vinden het vreselijk, maar de gemeente zegt het Malieveld vanaf 2020 nodig te hebben voor grote evenementen en concerten rond Prinsjesdag. Het Malieveld zou daar de meest geschikte locatie voor zijn.

Alternatieve locatie

De toplocatie van de kermis verdwijnt en daarom willen kermishouders graag in gesprek met de gemeente voor een alternatieve (top)locatie. Het Lange Voorhout zou geen alternatief kunnen zijn, omdat de koets van de koning daar langsrijdt tijdens Prinsjesdag, zegt Hans Tol, bestuurslid van de bond van kermisbedrijfhouders in een interview met het Algemeen Dagblad. Scheveningen zou volgens Tol een optie kunnen zijn, maar hij heeft zijn twijfels over de ondergrond aan de kust.

Vijftig jaar

Hans Tol vindt het erg jammer dat de kermis moet verhuizen: "De najaarskermis staat er al meer dan vijftig jaar, dus het is jammer dat we nu weg moeten." Het verhuizen zijn de kermishouders wel gewend, maar het opbouwen op een nieuwe locatie kan volgens Hans Tol voor problemen zorgen. "De mensen moeten weten waar we staan en moet de locatie aangekleed worden. Het heeft ook even geduurd om de Koningskermis te krijgen zoals hij nu is. Maar na vier jaar kan je wel zeggen dat de Koningskermis een van de mooiste kermissen van het land is geworden."

Najaarskermis 2020

Laten we hopen dat de kermishouders en de gemeente snel met elkaar in gesprek gaan zodat we een nieuwe en geschikte toplocatie krijgen voor de najaarskermis van 2020.

Vanaf 9 november is het weer tijd voor de FunX DiXte 1000! Stem nu en maak kans op kaarten voor de DiXte 1000 Kick Off-Party op 8 november in Amsterdam!

Populair op FunX.nl

  • Delen van Netflix-account wordt aangepakt

  • Spaar je geld beter dankzij deze drie gouden tips

  • Student met shotgun tegengehouden door knuffel van coach

  • Nicki Minaj is getrouwd

  • Dansen op voicemails van je ex is de nieuwe trend op TikTok

  • Rihanna-fans woedend vanwege haar Insta-post met Chris Brown-liedje