STER Advertentie
STER Advertentie

Jongeren uit de Schilderswijk rappen over problematiek in hun buurt

Dinsdag 16 juli 2019 - 16:09 uur

|

Door:

Burç

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Lachgas, seksisme en criminaliteit zijn dingen die volgens jongeren uit de Schilderswijk minder goed gaat in hun wijk. Jongerenwerker Mekki Abdel is daarom samen met de gemeente Den Haag, de politie, clubhuis De Mussen en Stichting AIGHT een project gestart om de hele wijk bewust te maken van deze zorgen. Niet door de zoveelste saaie voorlichting, maar juist door jongeren aan het werk te zetten door een track en videoclip met ze op te nemen.

Schilderswijk - Bewust

Het eindresultaat van deze mooie samenwerking is de track Wees Bewust van de groep Schilderswijk die vorige week al bij Youssef in Jouw Stad Den Haag te horen was. De jongerenwerker vertelde FunX hoe het proces in gang is gezet en hoe hij de rappers uitgekozen heeft. Compact (aka Frenkie Hussle), Mardo4k, Julitto100 en Donnie Darryl zijn de boys die uiteindelijk de track gehaald hebben en nu op YouTube anderen met hun mooie boodschap proberen te inspireren.

Shine

"Heel veel boys in de wijk zingen en rappen in de wijk, maar krijgen die shine niet snel", zegt Mekki. "Daarom wilde ik wat moois doen in plaats van rappen over de club en echt een boodschap brengen. Ik heb een paar boys geselecteerd die weten hoe ze een boodschap moeten brengen en het resultaat is WOW!"

'Jongeren uit de Schilderswijk maakten een track over hun buurt'

Populair op FunX.nl

  • 'Lionel Messi stopt bij FC Barcelona'

  • Boef fixt samenwerking met Tory Lanez voor nieuw album

  • Boef en Numidia de DiXte met TikTok-tune 'Tout Est Bon'

  • Dit bedrijf fixt een bijbaan voor je en betaalt je volledige studie

  • Suriname versoepelt coronaregels

  • Politie waarschuwt voor Purple Lean: 'Begin er niet aan!'