FunX Den Haag

13 mensen die vannacht op strand in Scheveningen sliepen, hebben boete gekregen

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. 13 mensen die vannacht op strand in Scheveningen sliepen, hebben boete gekregen
Het was vannacht de warmste nacht ooit in Nederland. En dat is niet fijn slapen. Daarom dachten een aantal mensen een slimme oplossing te hebben: ze besloten op het strand van Scheveningen te overnachten. Helaas hebben zij hier uiteindelijk een flinke prijs voor moeten betalen.

Slapen

De politie van Scheveningen laat op Twitter weten boetes te hebben uitgedeeld aan dertien mensen die lagen te slapen op de terrassen van de strandtenten: "Een persoon lag doodleuk in het binnengedeelte van een strandtent te slapen en een ander had bij meerdere strandtenten kussens weggehaald en lag hieronder te slapen." De strandslapers hebben een boete van 140 euro gekregen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Verboden

Een politiewoordvoerder vertelt aan Omroep West dat het verboden is om te slapen op het eigen terrein van horeca-eigenaren. Ook mag je tussen 19.00 en 10.00 uur niet op het strand slapen. Voor de extreem warme nacht kon de politie geen uitzondering maken: "Ik weet de omstandigheden niet precies, maar soms veroorzaken mensen overlast en kan dat een reden zijn om ze toch te bekeuren."
Ster advertentie
Ster advertentie