STER Advertentie
STER Advertentie

Haagse docent wordt ontslagen nadat hij student 'terrorist' noemt

Haagse docent wordt ontslagen nadat hij student terrorist noemt
Unsplash

Donderdag 1 augustus 2019 - 16:27 uur

|

Door:

Samantha

In Den Haag is een docent van ROC Mondriaan ontslagen, omdat hij één van zijn studenten een terrorist noemde. Dit gebeurde afgelopen december, maar de Haagse rechtbank heeft nu besloten dat ontslag een gepaste straf is.

kappersexamen

Het incident vond plaats tijdens een les op de School voor Uiterlijke Verzorging van het ROC Mondriaan. De docent raakte gefrustreerd doordat één van zijn studenten geen kappersbenodigdheden bij zich had tijdens het examen. Na afloop zou hij de docentenkamer zijn ingelopen en tegen zijn collega's over de student hebben geklaagd. Volgens getuigen zou hij de student een 'terrorist' hebben genoemd en toen een collega hem erop aansprak, zei hij: "Jij moet je er niet mee bemoeien, jij bent ook een terrorist, dit is mijn land." Vervolgens werd er een klacht ingediend en werd de docent na onderzoek geschorst.

Lees ook: 11-jarig jongetje gearresteerd omdat hij weigerde op te staan voor eed van trouw

eerdere beschuldigingen

Volgens het ROC Mondriaan werd de man in 2012 en 2014 ook al beschuldigd van 'onacceptabel taalgebruik'. De school forceerde hem toen om een cursus te volgen en waarschuwde hem dat herhaling zou leiden tot ontslag. De instelling beschouwt de uitspraken dan ook als volstrekt onacceptabel.

ontkennen

In de rechtbank ontkende de 58-jarige docent alle beschuldigingen. Volgens hem had hij het juist over 'leerlingen die de opleiding terroriseren'. De kantonrechter vond zijn excuus echter ongeloofwaardig en gaf de school groen licht voor het ontslag.

Populair op FunX.nl

  • Lukaku reageert met foto op kritiek over gewicht: 'Not bad for a fat boy'

  • Tyra Banks helpt opkomend model met onverwachte fotoshoot langs de weg

  • Idris Elba stikt bijna in te pittige kippenvleugel en wordt viral meme

  • Toeristen gearresteerd in Sardinië na meesmokkelen van 40 kilo zand

  • Zeker 63 doden en 182 gewonden bij aanslag op bruiloft in Kabul

  • Deze man (55) gaat viral met zijn karaokesessies van allerlei hiphoptracks

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.den-haag.43050-haagse-docent-wordt-ontslagen-nadat-hij-student-terrorist-noemt"}