FunX Den Haag

Meester Hidde rapt voor zijn leerlingen: "Leuk om mijn hobby en baan te combineren"

foto: Instagram: Meester Hidde
  1. Newschevron right
  2. Meester Hidde rapt voor zijn leerlingen: "Leuk om mijn hobby en baan te combineren"

Meester Hidde is misschien wel de coolste aardrijkskundeleraar van dit moment. Hij rapt voor (en met) zijn leerlingen. En dat zijn geen stoffige raps, want zijn freestyles klinken best hard! Hij wordt inmiddels dan ook gevolgd door ruim 18.000 mensen op Instagram. Hoe dat allemaal zo gelopen is, vertelt hij aan Jaimy in Jouw Stad.

meester in krakAKa

"Er kwam een leerling met de vraag om een begrippenlijst voor de toets te sturen. Ik dacht toen: ik een kan saai Worddocumentje sturen, zoals ik altijd doe, maar ik kan er ook een rap van maken. Dat kwam uiteindelijk op Insta en de rest is geschiedenis", vertelt Hidde. De meester in krakAKa, zoals hij zichzelf noemt, geeft les aan 3/4 mavo op een school in Amsterdam-West.

Ingrediënten

Hidde werd overspoeld met positieve reacties, toen zijn filmpjes op Instagram belandden. Begrijpelijk: het klinkt namelijk best aardig voor een leraar. "Ik heb zelf altijd naar hiphop geluisterd", legt de docent uit. "Ik heb ook zelf gefreestyled in de pauze in mijn eigen middelbare schooltijd. Dus dat zijn de ingrediënten die ik meeneem en hopelijk komen daar goede raps uit."

Naar de studio

Inmiddels heeft Hidde al drie tracks op Spotify staan. "Ze hebben niet veel streams, maar daar gaat het niet om." De tracks maakte hij samen met een aantal leerlingen. "Het is gewoon leuk om met leerlingen op vrijdag naar de studio te gaan. Ze vinden beats maken tof, ze vinden mixen en masteren tof en het artwork eromheen. We doen het samen."

Gelukkig hoeven de leerlingen niet bang te zijn dat al dat succes naar zijn hoofd stijgt. Hij wil namelijk gewoon voor de klas blijven staan. "Ik blijf altijd lesgeven. Ik doe dit er nu naast. Het is leuk om mijn hobby met mijn baan te combineren."

Chillen

Meester Hidde lijkt een superchille docent, maar kunnen de leerlingen ook naar hem toekomen om na de les te chillen met een jonko'tje? "Nee", antwoordt hij lachend, "Na het eindexamen is er een hoop mogelijk, maar op dit moment blijft chillen nog vooral in de studio met een theetje of een Fristi."

Ster advertentie
Ster advertentie