STER Advertentie
STER Advertentie

Het goede werk van Bilal Aydin wordt voortgezet na zijn dood

Het goede werk van Bilal Aydin wordt voortgezet na zijn dood
Politie.nl

Dinsdag 4 februari 2020 - 11:41 uur

|

Door:

Burç

Den Haag rouwt nog steeds om Bilal Aydin, de twintigjarige man die op 21 december 2019 door zinloos geweld om het leven kwam. FunX-dj Youssef sprak in Jouw Stad Den Haag met zijn goede vriend Ayet die vertelde dat Bilal een hele lieve jongen was die zichtbaar actief was in de wijk. "Hij zorgde ervoor dat iedereen altijd één was in de wijk. Hij hielp mensen graag en stond voor ze klaar."

Waterputten

Om het goede werk van Bilal voor te zetten, hebben zijn vrienden en familie besloten om een liefdadigheidsactie op touw te zetten. Ayet vertelde dat ze een inzamelingsactie begonnen op GoFundMe waarmee ze geld wilden inzamelen om waterputten te plaatsen in ontwikkelingslanden. De actie ging echter zo hard dat het vandaag, maandag 4 februari, al gesloten wordt. Het doel was om 2500 euro te verzamelen en inmiddels staat de teller al op 38.740 euro. Dat zijn heel wat waterputten die mensenlevens kunnen redden. Na de opening van de waterputten zal een rapport met foto's, video's en informatie over de waterputten gepubliceerd worden op de Facebookpagina van De Jonge Ooievaar.

Schilderij

De waterputtenactie is niet de enige manier waarop de familie en vrienden van Bilal Aydin hem willen eren. Ayet vertelt dat Bilals voetbalclub HVV Laakkwartier een muurschildering van hem in de fysioruimte heeft laten maken en dat zij iets soortgelijks willen in de wijk. "Zoiets willen wij het liefst ook op de plek in de wijk waar wij altijd met Bilal waren. We hopen dat die geplaatst zal worden." Ze hebben al een concept en zijn in gesprek met het stadsdeel over de plaatsing ervan. Wat volgens Ayet zeker geplaatst gaat worden, is een stoeptegel met een lieveheersbeestje. Dat staat voor zinloos geweld en komt te staan op de plek waar Bilal om het leven is gekomen.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Help daders vinden

Het rechercheonderzoek is nog in volle gang en volgens Ayet is de politie nog steeds op zoek naar daders en getuigen. "Als er mensen zijn die in december iets hebben gezien of iets hebben gehoord, dan willen wij als familie en vrienden vragen om van je te laten horen. Dat kan via de opsporingstiplijn 0800-6070 of meld het anoniem via 0800-7000. In het belang van het strafrechtelijk onderzoek kunnen wij niet zeggen wat we denken dat gebeurd is. Maar we zouden het wel erg waarderen als er mensen zijn die dingen weten of hebben gehoord. Zelfs de kleinste dingen tellen mee." Je kunt je tips ook via de website van de politie insturen.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • 'Lionel Messi stopt bij FC Barcelona'

  • Dit bedrijf fixt een bijbaan voor je en betaalt je volledige studie

  • Boef en Numidia de DiXte met TikTok-tune 'Tout Est Bon'

  • Jason Derulo dropt nieuwe versie van 'Coño'

  • Défano Holwijn legt in BLM-class uit waarom het woord 'halfbloedje' niet meer kan

  • ME bereidt zich voor op komst duizend hooligans naar Utrecht