STER Advertentie
STER Advertentie

Haagse hangjongeren helpen de voedselbank

Dinsdag 7 april 2020 - 21:13 uur

|

Door:

Burç

Hoe voorkom je dat jongeren op straat gaan hangen tijdens de coronacrisis en een boete van bijna 400 euro pakken? Dat kan bijvoorbeeld door ze anderen te laten helpen! Daarom bedachten Haagse jongerenwerker Mourad Ouari en jongerenambassadeur Aad van Loenen het project 'Niet hangen, maar helpen' zodat Haagse jongeren iets positiefs doen voor de maatschappij en tegelijkertijd werken aan hun eigen toekomst.

Voedselpakketten

Een boete van 390 kan volgens Mourad een enorme impact hebben op de toekomst van jongeren die het al niet breed hebben. Daarom proberen zij in de Haagse wijk Transvaal (en ook in andere wijken) van iets negatiefs, iets positiefs te maken: "We weten dat ze gaan hangen, dus daarom zetten we ze in bij ouderen, bij de Haagse Markt en bij voedselbanken", zei de jongerenwerker bij Youssef in Jouw Stad Den Haag. Zo stellen ze onder andere voedselpakketten samen voor de voedselbank met spullen die overblijven op de Haagse Markt.

Thuiszitten lukt niet

"De jongeren van Marokkaanse en Turkse afkomst in Transvaal kennen we al, maar we hebben ook heel veel Bulgaarse en Griekse jongeren", zegt Mourad bij FunX. "Die hebben het vaak niet breed thuis en wonen vaak met veel anderen in een huis. Ga maar met zijn tienen met dit weer en corona thuiszitten. Dat lukt niet, dus die gaan hoe dan ook naar buiten. Wij proberen dat in goede banen te leiden." Ze proberen zelfs te regelen dat de boetes van 390 euro worden betaald of worden kwijtgescholden.

Voor de maatschappijMeedoen?

Wil jij iets doen voor de maatschappij en als jongere meedoen aan het project of ben jij een ondernemer die wel hulp kan gebruiken van jongeren? Neem dan contact op met Mourad en zijn collega's. Dat kan via dit e-mailadres.

Populair op FunX.nl

  • Qucee opnieuw vader geworden

  • Doven zijn niet zielig: "Wij zijn ook gewoon mensen die normaal kunnen functioneren"

  • Nieuw seizoen ‘Een Huis Vol’ showt grote gezinnen in quarantaine

  • Iran in rep en roer door eerwraakmoord op 14-jarig meisje

  • Wie is Karen en waarom is ze zo'n populaire meme geworden?

  • Man (30) doodgeschoten in Rotterdam, twee verdachten aangehouden