STER Advertentie
STER Advertentie

Twee surfers overleden bij Scheveningen, nog zeker één persoon vermist

Twee surfers overleden bij Scheveningen, nog zeker één persoon vermist
EPA

Dinsdag 12 mei 2020 - 08:02 uur

|

Door:

Milou

Voor de kust van Scheveningen is gisterenavond een groep surfers in de problemen geraakt. De kustwacht en de Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij (KNRM) waren tot laat in de avond bezig met een reddingsactie en wisten drie surfers uit het water te halen. Twee van hen overleden ondanks de medische hulp kort daarna.

Update: vanmorgen zijn er nog twee personen uit het water gehaald. Ook zij zijn overleden, wat het dodental op vier brengt. 

Vermist

Vijf andere watersporters wisten gisterenavond zelf aan land te komen. Momenteel wordt nog zeker één persoon vermist, maar volgens onbevestigde berichten kunnen dit er ook meer zijn. De reddingsactie is vanmorgen weer hervat. Voor de hulpdiensten is het moeilijk om precies in te schatten om hoeveel personen het gaat, omdat de surfers niet tot een grote groep behoren en elkaar niet allemaal kennen.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

LAWINE

De surfers waren in het water in de buurt van het Noordelijk Havenhoofd toen ze problemen kregen met de slechte weersomstandigheden. "Het is net alsof je in een lawine terechtkomt, je weet niet meer wat onder of boven is", aldus een van hen. 

Schuimlaag

Het zoeken is voor de hulpdiensten moeilijk, omdat er stevige wind staat en er een dikke schuimlaag op het water ligt. "Daardoor is het lastig om te zien of er personen in het water liggen", vertelt een woordvoerder aan de NOS. Een helikopter van de Kustwacht vloog daarom laag over het water om het schuim weg te blazen. 

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • Qucee opnieuw vader geworden

  • Doven zijn niet zielig: "Wij zijn ook gewoon mensen die normaal kunnen functioneren"

  • Nieuw seizoen ‘Een Huis Vol’ showt grote gezinnen in quarantaine

  • Iran in rep en roer door eerwraakmoord op 14-jarig meisje

  • Wie is Karen en waarom is ze zo'n populaire meme geworden?

  • Man (30) doodgeschoten in Rotterdam, twee verdachten aangehouden