Entertainment

KM aangehouden voor verdenking van betrokkenheid bij recordvangst cocaïne

foto: YouTube: Un4gettable Music
  1. Newschevron right
  2. KM aangehouden voor verdenking van betrokkenheid bij recordvangst cocaïne

De Haagse rapper KM, onder meer bekend van de rapformatie SFB, zit momenteel al enige tijd vast, omdat hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een recordvangst cocaïne in de wijk Ypenburg. KM moest gisteren voorkomen en tijdens de zitting verklaarde de rechter dat er serieuze aanwijzingen zouden zijn van zijn betrokkenheid bij de grootschalige drugshandel. De rapper zelf ontkende dit en verklaarde dat hij op het specifieke moment aan het werk was in de studio.

Voorval

De 24-jarige rapper KM wordt verdacht van betrokkenheid bij illegale drugshandel. Hij werd aangehouden op basis van een voorval in de nacht van 2 op 3 september. Die specifieke nacht sleepten verschillende mannen sporttassen uit een busje richting een flat in Den Haag. Daar werd door een getuige melding van gemaakt bij de politie, die er zo snel mogelijk naartoe ging. Volgens het AD troffen agenten tassen vol met blokken cocaïne aan in het busje. Op het moment dat de politie aankwam, waren de mannen nergens meer te bekennen. KM werd later op basis van camerabeelden alsnog aangehouden.

Recordvangst

De Officier van Justitie legde tijdens de zitting uit dat het niet om een kleine zaak ging. ''We hebben het over een recordvangst van 270 kilo in de wijk Ypenburg. Het gaat om waanzinnige hoeveelheden. Als je hieraan meedoet, dan zit je dik in de drugshandel.'' Volgens de aanklager maakte de gevonden cocaïne deel uit van een transport van 800 kilo. De overige 530 kilo is voor de politie echter spoorloos.

Onschuldig

KM gaf zelf aan onschuldig te zijn. ''Ik kan keihard aantonen dat ik die avond keihard aan het werk was in de studio'', zei de rapper maandag tijdens de zitting. Zijn advocaat diende dan ook een verzoek in om vrijgelaten te worden uit voorarrest. Volgens de advocaat is er geen bewijs tegen KM. Een doorzoeking van zijn huis had namelijk niets opgeleverd. Verder vertelde zijn advocaat dat de rapper door wil met zijn muziekcarrière, maar dat zijn (online) shows nu niet door kunnen gaan, omdat hij vastzit.

De rechtbank meende dat er toch genoeg aanwijzingen zijn en houdt KM voorlopig in voorarrest.

Ster advertentie
Ster advertentie