STER Advertentie
STER Advertentie

Défano Holwijn over bekend zijn, zijn liefdesleven en muziek: "Ik kan écht rappen!"

Donderdag 7 maart 2019 - 16:04 uur

|

Door:

Milou

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De 26-jarige Défano Holwijn heeft inmiddels vele labels aan zijn naam hangen: YouTuber, acteur, rapper... Ook op Instagram is hij sterk bezig: elke avond kijken er tienduizenden Instagrammers naar zijn live talkshow Defano Late Live waarin hij kletst met artiesten en bekende voetballers. Daarnaast gaat ook de online talkshow CONVO, waar hij de presentator van is, superlekker. Maar Défano is meer dan alleen een jongen die filmpjes maakt. Tijdens Real Talk met Fernando vertelt hij uitgebreid over zijn jeugddromen, acteerambities, muziekcarrière en liefdesleven.

successen

De Amsterdamse Défano, die vanaf jongs af aan al bezig is met rappen, begon tien jaar geleden met het posten van filmpjes op Hyves. Hij besefte dat er meer uit te halen was en verhuisde mee naar Facebook. Zijn video's werden echter niet door iedereen gewaardeerd. "Ze zeiden: Je bent rapper bro! Wat doe je?" Défano bleef daarentegen gewoon zijn eigen ding doen, op zijn eigen tempo. Inmiddels kan hij met trots vertellen over zijn zelf gekochte huis, maar moet zichzelf er nog wel af en toe aan herinneren om stil te staan bij alle successen die hij behaald heeft.

"Ik probeer passie te stoppen in alles wat ik doe, of het nou muziek maken of acteren is."

TELEVISIE IS CHAMPIONS LEAGUE

Défano vertelt dat zijn grote droom altijd al was om presentator te worden. "Dat was altijd wat ik wilde, ik had geen plan B." Een grote talkshow zoals Jimmy Kimmel ziet hij wel zitten, maar ook Humberto en Jandino zijn grote voorbeelden voor hem. Hij is het dan ook niet eens met de mensen die beweren dat televisie verleden tijd is. "Tv is aan het einde van de dag de Champions League."  YouTube is iets waar hij van houdt en ook altijd zal blijven doen, maar wat hij in begin vooral zag als 'oefenen'.

Ondertussen is Défano zijn CV als acteur ook flink aan het uitbreiden. De afgelopen twee jaar was hij te zien in drie speelfilms en de vierde komt volgend jaar uit. Wat voor rol dat precies wordt, is nog niet bekend. 

defanoholwijn

rapper

De laatste tijd is Défano echter vooral gefocust op zijn eerste 'labeltje': muziek. Hij vertelt veel in de studio te vinden zijn. Waar hij eerder hier en daar op tracks te horen was, wil hij mensen nu echt laten wennen aan het idee dat hij een rapper is en niet een YouTuber die ook 'af en toe rapt'. Hij heeft genoeg tracks klaarstaan die binnenkort uitkomen, zowel clubbangers als serieuzere bars. Aan Fernando laat hij alvast wat stukjes horen. "Dit soort tunes maken gaat me redelijk makkelijk af, ik ben daar best wel snel mee", geeft hij aan. Voorlopig doet hij alles nog zelfstandig, maar hij sluit samenwerking met een label in de toekomst niet uit.

"De afgelopen tijd ben ik veel in de studio. Ik kan écht rappen!"

SEKSFILMPJES 

Zelfs met een minder leuk moment in zijn carrière, de seksfilmpjes die in de zomer van 2016 uitlekten, gaat hij opvallend rustig en positief om. Hij noemt het een leermoment: "Ik was wel gek. [...] Maar nu moet ik iets bewuster zijn, je bent wel een bekend figuur." Hij liep door het 'uitlekschandaal' twee grote klussen mis, maar ging zo snel mogelijk door met zijn dagelijkse leven. Ook bleef hij express niet weg van social media. "Wat kan ik doen? Ik kan er om gaan huilen, maar shit happens. Het kan iedereen overkomen." 

bekendheid

Défano's bekendheid op verschillende gebieden wordt steeds groter, maar dat vindt hij niet altijd even leuk. "Als je bekend bent, mag je je niet down voelen. [...] Mensen gaan denken dat je kapsones hebt omdat je geen foto wilt maken", ligt hij toe. Hij merkt dat hoe bekender hij wordt, hoe meer ogen er op hem gericht zijn en hoe meer (negatieve) reacties hij krijgt. En daar komt ook jaloezie bij kijken. Kritiek op het showen van zijn auto of sneakers wuift hij weg: "Ik ben gewoon trots, ik laat het gewoon zien."

datelife

Ondanks dat Défano druk bezig is met muziek, tv en zijn eigen online concepten, lijkt er tijd over te blijven voor een dame in zijn leven. Fernando vraagt hem of er al een 'female Défano' in beeld is en hij geeft toe aan het daten te zijn. "Ik praat wel met een dame en wie weet waar het naar toegaat", vertelt hij eerlijk. Wel let hij daarbij heel goed op wat hij wel en niet online laat zien, omdat hij zich goed bewust is van de gevolgen ervan. "Alles wat je laat zien, is out there." Een wifey zou wel een goede stap voor hem zijn, geeft hij toe. "Als je de juiste vrouw achter je hebt, brengt het je alleen maar omhoog."

Om deze Instagram foto te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
 

 

Populair op FunX.nl

  • Er komt een vervolg op de omstreden erotische Netflix-hit '365 Days'

  • Défano Holwijn legt in BLM-class uit waarom het woord 'halfbloedje' niet meer kan

  • Mia Khalifa blij met miljoen handtekeningen om pornovideo's te verwijderen

  • Pamela (23) geeft Frans: "Als docent heb je niet per se een slecht salaris"

  • Amsterdamse gemeenteraad wil Keti Koti nationale feestdag maken

  • Broadway-acteur koopt door slaven gebouwd landhuis "om met liefde te vullen"