Entertainment

Aanklachten tegen Empire-acteur Jussie Smollett ingetrokken

foto: ABC7Chicago
  1. Newschevron right
  2. Aanklachten tegen Empire-acteur Jussie Smollett ingetrokken

"Als ik in staat was geweest om alle dingen te doen waar ik van beschuldigd werd, zou ik niet goed opgevoed zijn door mijn moeder." Dat is een van de dingen die Jussie Smollett zei in een hele belangrijke persconferentie. Een tijd terug werd hij aangevallen op straat door een paar homohatende racisten en moest naar het ziekenhuis vanwege een gebroken rib. Kort daarna werd gezegd dat de Empire-acteur dit incident zelf in scène had gezet. En dat zorgde voor enorm veel ophef. Nu blijkt dat de aanklachten zijn ingetrokken.

Waarom de aanklachten zijn ingetrokken, blijft vaag. De aanklagers zijn er namelijk nog steeds van overtuigd dat Jussie de aanval in scene heeft gezet. Het feit dat de aanklachten zijn ingetrokken, is vrij ongebruikelijk. Zo wordt duidelijk in onderstaande video.

ernstige gevolgen

De vermoedens dat Jussie de geweldplegers zou hebben betaald om hem in elkaar te slaan, hebben grote gevolgen gehad voor de 35-jarige Afro-Amerikaanse acteur. Zo werd hij uit de succesvolle serie Empire geschreven.

"Het is een ongelooflijk moeilijke periode geweest. Ik kan met alle eerlijkheid zeggen dat het een van de ergste dingen is die ik heb meegemaakt. Maar ik ben een man die gelooft en kennis heeft van zijn geschiedenis. Ik zou mijn familie of andere mensen dit nooit aandoen."

en door

Hoewel deze heftige gebeurtenis Jussie diep heeft geraakt, wil hij dolgraag weer aan het werk en doorgaan met zijn leven.

Ster advertentie
Ster advertentie