STER Advertentie
STER Advertentie

'R. Kelly is te beroemd om te ontsnappen'

R. Kelly is te beroemd om te ontsnappen
Montez C Miller / Shutterstock.com

Dinsdag 1 oktober 2019 - 13:14 uur

|

Door:

Burç

Steve Greenberg, de advocaat van R. Kelly, heeft de rechter in Brooklyn gevraagd om zijn cliënt voorlopig vrij te laten. Het zou volgens Greenberg onmogelijk zijn voor de zanger om te vluchten, omdat hij té beroemd is en overal herkend zou worden. Ook zou de gezondheid van Kelly achteruit gaan door een gebrek aan goede medische zorg in de gevangenis. Zo zou hij onder andere een hernia hebben.

Om deze Giphy te zien moet je toestemming geven voor social media cookies.

Beschuldigingen

R. Kelly zit sinds juli vast in de gevangenis, omdat hij beschuldigd wordt van onder meer het bezitten van kinderporno, minderjarige meisjes aanzetten tot seks en het belemmeren van de rechtsgang. Op 27 april 2020 zal zijn proces van start gaan. Kelly kan tijdelijk op vrije voeten komen als een rechter uit Chicago en een uit Brooklyn daarvoor toestemming geven.

"Meneer Kelly is al in de vijftig, heeft geen crimineel verleden, is altijd netjes in de rechtbank verschenen en beschikt momenteel niet over een paspoort. Hij heeft daarnaast geen enkele poging gedaan om te vluchten, ondanks alle aanklachten die tegen hem lopen. Vooralsnog is hij gewoon een onschuldige man," aldus advocaat Steve Greenberg.

Lees ook: Man vindt per ongeluk 'sekstape van R. Kelly'

Bezoekerslijst

Advocaat Steve Greenberg klaagde daarnaast ook over het bijzondere gebrek aan bezoek dat R. Kelly mag hebben. De zanger woonde blijkbaar met twee vrouwen in een huis, maar slechts één van hen mag op zijn bezoekerslijst. Na 90 dagen mag hij de lijst aanpassen en kan de zanger de vrouw op de lijst inruilen voor de ander.

Om deze Giphy te zien moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • Deze twee albino-zusjes veroveren Instagram met hun prachtige foto's

  • TVOH-kijkers boos op Lil Kleine na wegstemmen 16-jarige Charine

  • Zus van overleden Fabienne (Over Mijn Lijk): "Ik mis haar positiviteit"

  • Famke Louise werkt samen met Afro Bros op 'Sexy Loca'

  • Inez, Ali B, Kes en Ayoub over viral TVOH-battle: "We zagen dit niet aankomen"

  • Rijden met alcohol op? Dan kan je straks meteen je rijbewijs kwijtraken