STER Advertentie
STER Advertentie

6ix9ine mogelijk volgende maand al uit de gevangenis

6ix9ine mogelijk volgende maand al uit de gevangenis
AFP

Woensdag 9 oktober 2019 - 17:45 uur

|

Door:

Daisy

De langverwachte rechtszaak tegen 6ix9ines gang Nine Trey Gangsta Bloods van start. Zoals beloofd onthulde de rapper de twee belangrijkste Nine Trey-leden Anthony 'Harv' Ellison en Aljermiah 'Nuke' Mack. De twee werden begin oktober schuldig bevonden dankzij de verklaring van 6ix9ine, maar hoe het verder met de rapper afloopt weten we nog helemaal niet. Hij zou zelfs volgende maand op vrije voeten kunnen komen, aldus de Duitse website Noizz.

proces versnellen 

Een van de advocaten die bij het 6ix9ine-proces betrokken is, schreef een brief aan de rechter met het verzoek het proces te versnellen. Het vonnis moet zo snel mogelijk worden uitgesproken. 

maximaal 2 jaar vast

Op YouTube speculeert DJ Akadamiks, die vele over rappers praat op social media, nu dat 6ix9ine zelfs snel na de uitspraak uit de gevangenis kan worden vrijgelaten. Hij legt uit dat veel juridische experts die zich bezighouden met het proces aannemen dat de rapper maar voor maximaal twee jaar vast kan komen te zitten. 

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Aangezien de rapper al sinds 18 november 2018 in de gevangenis zit, zou hij halverwege november al meer dan een jaar vast zitten. Zijn vriendin plaatste kortgeleden een datum op social media: 26 november. Fans speculeren nu dat dit mogelijk de datum van zijn vrijlating zou kunnen zijn, ook al weet nog niemand zeker of hij daadwerkelijk vrij komt. 

kortere gevangenisstraffen voor soortgelijke gevallen

Akadamiks vertelt verder dat de Amerikaanse regering een kortere gevangenisstraf wil invoeren voor toekomstige zaken die vergelijkbaar zijn met die van 6ix9ine. Als hij vrij zou komen, zou het verraad van de twee bendeleden dus inderdaad lonen. De Amerikaanse regering wil in de toekomst dat anderen dit ook gaan doen. 

 

Wil jij dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws? Abonneer je op de FunX Daily Podcast en mis niks!

Populair op FunX.nl

  • Vader en zes kinderen leefden jaren afgezonderd in kelder

  • Twitteraar blokkeert agent van Turkse afkomst om zijn achternaam

  • Schokkend: hero├»ne deed dit in zeven maanden met haar zoon

  • Kijkers verbijsterd door spannende Netflix-thriller 'Fractured'

  • Thuisloze Cassandra (20) in tranen na krijgen sleutel van eigen huis

  • Kanye West bekeert zich tot het christendom