STER Advertentie
STER Advertentie

Kanye West bekeert zich tot het christendom

Kanye West bekeert zich tot het christendom
Bron: AFP

Maandag 14 oktober 2019 - 16:19 uur

|

Door:

Phoebe

Kanye West deed dit weekend een aantal grote aankondigingen tijdens zijn live performance op een universiteit. De rapper liet eerst weten dat zijn aankomende album op 25 oktober uitkomt en hij vertelde het publiek ook dat hij zich bekeerd heeft tot het christendom.

"Ik ben dit jaar gered" 

Hoewel de rapper al langere tijd door Amerika reist met zijn religieuze Sunday Services, is dit de eerste keer dat hij openlijk over zijn geloof spreekt. Aan het publiek liet Kanye weten dat hij er niet was voor entertainment, maar om het evangelie te verspreiden. "Ik ben een recente bekeerling en dat betekent dat ik dit jaar ben gered." Ye vertelt dat hij voor de rest van zijn leven Jezus Christus wil dienen. 

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Geen keus

Kanye groeide op in een christelijk gezin, maar was zelf nooit praktiserend. Hij vond namelijk dat het geloof hem opgedrongen werd en hij wilde daar liever een eigen keuze in hebben.  Lees ook: Kanye West gaat los met Chance The Rapper tijdens Sunday Service

'Jesus is king'

Zijn nieuwste album, waarvan de release datum al twee keer is verplaatst, komt als het goed is eind deze maand uit. De naam van het album is al wel langer bekend en was eigenlijk al een groot voorteken als het gaat om zijn bekering naar het christendom: Jesus is King.  

Om deze Instagram foto te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • Vrouw politieagent Derek Chauvin vraagt scheiding aan

  • Qucee opnieuw vader geworden

  • Mondkapjes vanaf 1 juni verplicht in het ov: alle antwoorden op dringende vragen

  • Witte Huis afgesloten na grote protesten in Washington

  • Wie is Karen en waarom is ze zo'n populaire meme geworden?

  • Huurprijzen blijven ondanks corona flink stijgen