Entertainment

Alicia Keys gefrustreerd op Instagram over gender stereotypering

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Alicia Keys gefrustreerd op Instagram over gender stereotypering

Alicia Keys vindt dat meer mensen hun "vrouwelijke en mannelijke kanten moeten omarmen." Dat zegt zij nadat haar vier jaar oude zoontje haar vertelde dat hij zijn regenboogmanicure niet meer wilde dragen.

onmogelijke schoonheidsidealen

De zangeres is vaak heel open over wat zij vindt van de 'onmogelijke schoonheidsidealen' die in de wereld gelden. Zondag ging zij dan ook los op Instagram. Gefrustreerd vertelde ze over een recente reis waar ze met haar zoon Genesis naar een nagelsalon ging.

regenboogkleuren

Alicia vertelt dat haar zoon heel graag zijn nagels gelakt wilde hebben. "Hij vroeg de dame van de nagelsalon om regenboogkleuren op zijn nagels", vertelt ze.

"Zij lakte zijn nagels stuk voor stuk in een verschillende kleur, maar nadat ze klaar was keek hij mij aan en zei hij: 'Mama, ik wil dit niet op mijn nagels.'"

'Mensen gaan het stom vinden'

De zangeres snapte er niets van. "Ik zei: 'hoezo? Je was er zo zeker van. Je vond het leuk!' en hij gaf antwoord met: 'Mensen gaan het stom vinden'."

"Kun je het geloven?! Hij is vier jaar oud. Vier! En hij begrijpt nu al dat mensen iets van hem gaan vinden omdat zijn nagels in regenboogkleuren gelakt zijn."

aanmoedigen

Alicia steunt haar zoon door dik en dun en moedigde hem aan om gewoon bij zijn keuze te blijven. "Ik zei hem dat hij het gekozen had, dat hij het leuk vond. Jij bent degene die het doet. Wat maakt het uit wat een ander van je vindt?"

verschillende kanten ontdekken

Nadat ze hem vertelde dat er een heleboel jongens zijn die hun nagels lakken, vertelde Alicia dat haar zoontje zich een stuk beter voelde. Ze gaat verder door haar 17 miljoen Instagram-volgers te vertellen dat ze hoopt dat mensen iets minder in genderstereotypering gaan denken. Daarvoor in de plaats vindt ze "dat we al onze verschillende kanten wat meer moeten ontdekken."

"Het baart me zorgen dat we niet al deze kanten van onszelf kunnen ontdekken. Ik druk vaak de mannelijke energie uit die in me zit. En als dat gebeurt zijn er altijd vooroordelen en veroordelingen en stereotyperingen... En daar gaat zoveel energie in zitten. Het frustreert mij echt. Echt heel heel heel erg."

Steunen

Ook de vader van Genesis en man van Alicia heeft gereageerd op het verhaal. Hij schreef: "Hij is een jonge koning en hij kan zijn creativiteit op elk moment ontdekken en uiten. Wij zullen hem als ouders altijd steunen!"

Ster advertentie
Ster advertentie