STER Advertentie
STER Advertentie

Kanye West komt met een eigen opera

Kanye West komt met een eigen opera

Maandag 18 november 2019 - 12:23 uur

|

Door:

Anais

Dat Ye zich bekeerd heeft tot het christendom, zal niemand ontgaan zijn.  Al een langere tijd reist hij door Amerika met zijn religieuze Sunday Services. En nog geen maand geleden kwam zijn album Jesus is King uit. Nu komt hij met weer iets nieuws: zijn eigen opera met de naam Nebuchadnezzar. Dat kondigde de rapper aan via Twitter. 

BIJBELSE NAAM

Het eerste wat opvalt aan de opera, is de opmerkelijke naam: Nebuchadnezzar. De naam komt (uiteraard) van een Bijbels figuur. Nebuchadnezzar was de naam van een koning van Babylon in het Oude Testament.  Vorige maand werd West geïnterviewd bij Zane Lowe. Hier vertelde hij al dat hij veel bewondering heeft voor Nebuchadnezzar. "Hij had een bipolaire stoornis.. en nog steeds was hij koning!", zegt Kanye in het interview. In 2016 werd bekend dat Kanye last heeft van dezelfde stoornis. 

THE HOLLYWOOD BOWL

Wil je aanwezig zijn bij de opera van de man die zichzelf 'de grootste artiest die God ooit heeft gemaakt' noemt? Dan zul je moeten afreizen naar Hollywood. Het stuk wordt op 24 november opgevoerd in The Hollywood Bowl, een modern theater waar veel muziekoptredens plaatsvinden. De Italiaanse kunstenaar Vanessa Beecroft regisseert het stuk. Artiesten van onder anderen de Sunday Service-koor zullen nu ook helpen bij het verzorgen van de muziek voor de opera. 

 

Populair op FunX.nl

  • Famke Louise verdenkt Pussycat Dolls van nadoen clip

  • Fabiola bij staredown Boxing Influencers: "Ik wil bloed zien bij Vonneke"

  • Gepeste Quaden (9) is geen 18-jarige oplichter

  • Influencer faket vakantie op Bali met foto's genomen in de IKEA

  • Chinees-Nederlandse Cindy (24) mishandeld in lift na 'klagen' over racistisch carnavalslied

  • Latifah weg bij haar label: "Ik ben een leider, geen volger"