STER Advertentie
STER Advertentie

Johnny Depp produceert musical over Michael Jackson

Johnny Depp produceert musical over Michael Jackson
AFP/EPA

Maandag 2 december 2019 - 17:39 uur

|

Door:

Milou

In de categorie onverwachte nieuwtjes: Johnny Depp gaat een musical produceren over het leven van Michael Jackson. De voorstelling wordt geschreven door Julien Nitzberg en heeft de lange titel For the Love of a Glove: An Unauthorized Musical Fable About the Life of Michael Jackson, as told by his Glove. De musical, die tot stand komt in samenwerking met Johnny Depps productiebedrijf Infinitum Nihil, zal het verhaal van de King of Pop vertellen aan de hand van zijn beroemde glimmende handschoen.

Film vs. musical

Aan Page Six vertelt Nitzberg dat een grote tv-zender hem eigenlijk had gevraagd om een film over MJ te schrijven. "De vraag was alleen: hoe gaan we om met de beschuldigingen van het kindermisbruik?" De zender en Nitzberg raakten het niet eens over het script en daarom sloeg de schrijver het aanbod - en daarmee een dikke paycheck - af. Toch wilde Nitzberg iets doen met het verhaal van Michaels leven en daarom besloot hij om er uiteindelijk een musical van te maken.

Jackson 5

Het verhaal van de musical wordt beschreven als "een kijkje in de vreemde krachten die Michael hebben gevormd en de schandalen die zijn reputatie hebben aangetast." De Jackson 5 en Michaels chimpansee Bubbles zullen ook in de musical te zien zijn, namelijk  door middel van levensgrote poppen. Of Johnny Depp zich ook bemoeit met de inhoud van het stuk, is niet bekend. De musical zal vanaf januari in Los Angeles te zien zijn. 

Populair op FunX.nl

  • 'Hier zit toch geen zand'-meisje doet verhaal na 14 jaar: "Ik leef niet onder een brug"

  • Tomy Holten overleed een uur na arrestatie: waarom hoorden we hier zo weinig over?

  • Tiener (16) krijgt emotioneel verzoek van man (31): "Verzin een betere aanpak"

  • Surinaamse coronawoordvoerder Danielle Veira gaat weer viral: "Help jezelf"

  • Twee aangiftes tegen Rotterdamse politie wegens mishandeling en discriminatie

  • Alle vier agenten betrokken bij dodelijke arrestatie George Floyd aangeklaagd