STER Advertentie
STER Advertentie

Nederlandse Marine doet mee met toernooi Counter-Strike

Nederlandse Marine doet mee met toernooi Counter-Strike
Twitch: InsideEsportsTV

Vrijdag 24 januari 2020 - 11:01 uur

|

Door:

Freek

E-sports worden steeds populairder. Over de hele wereld worden stadiums gevuld met toeschouwers die enthousiast meekijken met de e-sporters hun favoriete games spelen. In Den Haag was er een nieuwe groep e-sporters die aangemoedigd werd: De Koninklijke Nederlandse Marine. 

Kansloos verloren

Het was de eerste keer dat de militairen meededen aan een e-sport toernooi en dat was ook wel te merken. Ze waren kansloos tegen hun ervaren tegenstanders, waarschijnlijk door de grote trainingsachterstand. Andere teams trainen gemiddeld 20-40 uur per week, de militairen hebben pas 30 uur in totaal getraind. Commandeur Van den Berg deelt met de NOS: “Voor ons is de e-competitie een eerste stap om deze wereld binnen te komen. We hopen volgend seizoen een beter resultaat neer te zetten."

Nieuwe mariniers

Voor defensie zijn dit soort toernooien de manier om nieuwe mensen te werven. Door zich te laten zien op dit soort toernooien willen zij duidelijk maken dat je ook als gamer terecht kunt bij de Koninklijke Marine. Peter van den Berg van de Koninklijke Marine zegt tegen Omroep West: "Kijk naar de dronetechnologie. De dronepiloot van de toekomst is nú bezig met e-sports"

 

Populair op FunX.nl

  • 'Lionel Messi stopt bij FC Barcelona'

  • Boef en Numidia de DiXte met TikTok-tune 'Tout Est Bon'

  • Dit bedrijf fixt een bijbaan voor je en betaalt je volledige studie

  • Politie waarschuwt voor Purple Lean: 'Begin er niet aan!'

  • Kanye West gaat in 2020 voor het Amerikaanse presidentschap

  • Défano Holwijn legt in BLM-class uit waarom het woord 'halfbloedje' niet meer kan